L’obra Vintage de Cesc Biosca, a Romania

L’ontinyentí Cesc Biosca és conegut pels seus tapissos d’art tèxtil. Ara, la seua obra recent, Vintage, ha sigut seleccionada per a participar en el Certamen Internacional de la Universitat Nacional d’Art Visual de Iasi, a Romania. Es tracta del 6th International Triennial of Textile Art – TexpoART 2023.

Encara que l’autor no podrà traslladar-se a Romania, la seua peça es veurà en aquest certamen d’art tèxtil que s’inaugurarà el 12 de maig. Una peça singular que destaca per haver reutilitzat un marc d’espill antic i haver-lo convertit en la mateixa estructura del teler per a donar-li vida a aquesta proposta d’art visual abstracte.

La convocatòria d’aquest certamen proposava el tema de “noves realitats” i estava obert a professionals i estudiants de mestratge en el camp de les Arts Tèxtils, amb obres d’art de mitjana grandària, realitzades en els tres últims anys. En el cas de Vintage, la tècnica que ha utilitzat Cesc Biosca és l’alt llenç, la peça té unes mesures de 66 x 110 cm i els materials usats són cotó acrílic, raió i ferro.

Com explica l’ontinyentí, “és molt satisfactori que una obra d’art tèxtil s’expose a Romania, juntament amb altres peces coetànies d’aquest àmbit”. No és la primera vegada que l’obra de Biosca viatja a l’estranger, ja que tapissos i instal·lacions han visitat Europa en diverses ocasions: quatre vegades en Com (Itàlia), París (França) i Łódź (Polònia), a més de creuar el toll per a exposar a Montevideo (l’Uruguai).

L’aparador que suposen les exposicions no es deté ací, ja que el pròxim 2 de juny, Cesc Biosca té previst inaugurar una mostra en el Centre Cultural Caixa Ontinyent. Una cita que li suscita molta il·lusió i que espera amb impaciència per a compartir la seua obra amb el públic.