L’Ontinyent C.F. haguera complit hui 90 anys d’història

Sense pandèmia i amb l’existència de la institució hui haguera estat un dia de festa. Almenys de festa esportiva. Perquè hui, 30 de març, el desaparegut Ontinyent C.F. haguera complit 90 anys d’existència i entraria en la dècada final de cara al seu centenari.

Efectivament, un 30 de març de l’any 1931 el Registro de Asociaciones del Gobierno Civil de Valencia inscrivia una nova entitat esportiva, l’Onteniente Football Club. Naixia d’aquesta forma un club que, després, es federaria per primera vegada i començaria a disputar els campionats oficials que organitzava la Federació Valenciana de Futbol a les seues categories regionals. Era la primera vegada que apareixia una entitat que, amb el nom de la ciutat, representava a tot el futbol local ja que l’equip era la conseqüència de la fusió entre els dos conjunts que fins a eixe moment havien pugnat en els campionats celebrats a la ciutat i que arrossegaven les seues pròpies aficions: El Club Deportivo Onteniente i el Club Deportivo Ideal.

Va ser el secretari de l’Ajuntament, Ángel Pérez que ja havia fundat anys abans el Club Deportivo Alcoyano a la seua ciutat natal, qui s’encarregaria de crear i d’impulsar un equip representatiu d’Ontinyent.

El club va estendre la seua trajectòria històrica fins que en març de 2019, en situació de concurs d’acreedors i intervingut judicialment, es retirava de la competició de Segona B on per última vegada va jugar. En el mes de febrer d’enguany una resolució judicial decretava la seua liquidació i extinció definitiva. Hui haguera estat el seu aniversari. El seu 90 aniversari.