L’ontinyentina Natacha Sanz, Creu al Mèrit Naval per la seua novel·la

En una cerimònia celebrada a l’Ambaixada espanyola als Estats Units, país on resideix, l’ontinyentina Natacha Sanz Caballero ha rebut recentment la medalla acreditativa de la Creu al Mèrit Naval “pel seu suport a la cultura i a la difusió de la història d’Espanya”, segons va destacar l’agregat en Defensa a l’Ambaixada, el general Pedro García Sipols.

Natacha Sanz és l’autora de la novel·la ‘Yo fui el primero’, que narra la gesta de la primera volta al món que van realitzar Fernando de Magallanes i Juan Sebastian Elcano a principis del segle XVI. A l’acte, que va tindre lloc a Agregaduría de Defensa de l’Ambaixada d’Espanya a Washington, també va asistir l’ambaixador espanyol als Estats Units, Santiago Cabanas, a més de representants militars dels tres exèrcits i personal diplomàtic.

El llibre ‘Yo fui el primero’ forma part d’un projecte pedagògic internacional de la universitat CEU Cardenal Herrera i de les Forces Armades. L’obra està present en diferents centres educatius arreu del món i ha estat traduït a l’anglés. A més ha estat reeditat amb una publicació especial dins del marc del V Centenari de la primera volta al món de Magallanes i Elcano.

En Espanya pot adquirir-se a través de la plataforma Amazon i el Museu Naval de Madrid.