Ludoteca municipal per afavorir la conciliació familiar i laboral

L’Ajuntament d’Ontinyent obri una ludoteca municipal per afavorir la conciliació familiar i laboral i fomentar la socialització dels menuts i adolescents d’entre 3 i 12 anys. Un nou recurs que s’engloba dintre de les accions que l’Ajuntament d’Ontinyent està duent a terme gràcies al programa Corresponsables del Ministeri d’Igualtat i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Així, l’espai situat al Parc Mestre Ferrero núm. 12 era visitat per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez junt amb la regidora de Govern Obert i Igualtat, Natàlia Enguix; el regidor d’Educació, Óscar Borrell i la regidora d’Infància i Adolescència, Katty Ushiña. Els responsables municipals han aprofitat la visita a les noves instal·lacions per saludar a les persones usuàries del programa Espais Familiars.

Durant la presentació, l’alcalde incidia que els xiquets i xiquetes “són el futur i, per tant, sent conscients d’això des del Govern d’Ontinyent volíem facilitar espais com la ludoteca on hi haja joc i aprenentatge per estimular el desenvolupament físic i mental dels més menuts alhora que fomentar la corresponsabilitat”. En aquest sentit, aquest espai es complementarà amb l’espai per als adolescents que s’inclourà en el projecte del Centre Intergeneracional del Delme, que s’espera puga obrir les seues portes durant l’any 2023.

Així, la regidora Natàlia Enguix donava detalls d’un projecte “molt especial i que esperem que siga un espai de conciliació per a totes les famílies de la nostra ciutat”. Les activitats que comencen aquest mateix dimarts seran de vesprada de 17:00 h a 18:30 h i de 19:00 h a 20:30 h. Per facilitar la conciliació durant les vacances de Nadal dels xiquets i xiquetes, del 27 de desembre al 5 de gener, la Ludoteca estarà oberta també als matins de 9:30 fins a la 13:30 h.

Per participar, la ciutadania podrà accedir al web de l’Ajuntament d’Ontinyent (www.ontinyent.es) inscriure’s abonant 10 € i que tindrà validesa per a 10 sessions de duració d’una hora i mitja, o 20 euros per a 20 sessions d’una hora i mitja. Una vegada estiga efectuat el pagament, la persona usuària podrà inscriure’s i posteriorment, reservar durant tot el mes de desembre per als diferents dies de Ludoteca que vulga utilitzar fins al pròxim 31 de gener de 2023.

La regidora també exposava que en aquest espai s’han previst activitats com jocs, treballs manuals i activitats de teatre, entre d’altres a càrrec de l’empresa de dinamització local Boli Events.

Durant la roda de premsa, el regidor Óscar Borrell destacava el “caràcter pedagògic d’un recurs molt important, que permetrà socialitzar a xiquets i xiquetes de diferents generacions de la nostra ciutat”. En la mateixa línia, es pronunciava la regidora Katty Ushiña, qui destacava que la ludoteca i els Espais Familiars que també tenen lloc al mateix espai fomenten no sols un oci de qualitat sinó també les relacions familiars”.

Al marc de la ludoteca, i dintre del programa Corresponsables, s’han previst entre el 27 de desembre i el 29 de desembre jocs tradicionals al carrer en el Parc Mestre Ferrero, Parc del Llombo i Casa de Cultura de Sant Rafael.