L’univers Berlanga arriba a Ontinyent amb una exposició fotogràfica de familiars i amics

L’exposició ‘Un dòlar para Berlanga’ viatja a Ontinyent aquest cap de setmana. Des del dissabte 14 i fins al dia 29 de maig, els ontinyentins podran gaudir, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, de la mostra fotogràfica i audiovisual impulsada per la Càtedra Berlanga de la Universitat CEU Cardenal Herrera per a homenatjar el cineasta valencià més internacional. Una iniciativa emmarcada en els actes commemoratius del centenari del naixement de Luis García Berlanga, ‘Un dòlar per a Berlanga’ (titol que fa referència a les paraules dirigides pel director a l’equip tècnic en els rodatges que fluïen harmoniosament) aborda la singularitat creativa de l’obra i la vida del cineasta valencià.

La mostra reuneix fotografies de la família de Luis García Berlanga i d’actors com José Sacristán, Guillermo Montesinos i Concha Velasco i Jaime Chavarri, productors com Marisol Carnicero i José Antonio Sáenz de Vicunya, escriptors com Antonio Gómez Rufo i Inocencio Arias, així com del rodatge de la sèrie ‘Blasco Ibáñez’, realitzades pel fotògraf Fernando Ruiz. Una exposició a la qual se sumen peces audiovisuals, de ficció i documental, elaborades per estudiants de la Universitat CEU Cardenal Herrera. Tot aquest material estarà acompanyat, a més, pels testimoniatges que les persones retratades van deixar sobre l’artífex de títols imprescindibles com a ‘Benvingut Míster Marshall’, ‘El verdugo, ‘La escopeta nacional’ o ‘La vaquilla’.

Més Berlanga

A més de gaudir de l’exposició durant més de dues setmanes, els ontinyentins podran assistir a la projecció de la pel·lícula ‘Tamaño natural’, dissabte que ve 28 de maig al Cinema Club Utiye, així com al posterior col·loqui sobre la cinta, en el qual intervindran el cineasta Rafael Maluenda i les professores de la Càtedra Berlanga de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Carolina Hermida i Begoña Siles. Aquesta retrospectiva del genial cineasta valencià està dirigida, fonamentalment, a la visita d’alumnes de batxillerat i universitaris de la comarca.