Mercadona amplia la seua xarxa social a València i comença a col·laborar amb La Beneficència d’Ontinyent

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, comença a col·laborar amb el menjador social de la Fundació Comunitat Valenciana Hospital  Beneficència Nostra Senyora  dels Dolors  d’Ontinyent, a través de la donació diària de productes de primera necessitat que van destinats a les 40 persones majors  que actualment tenen hostatjats.

Tots  els matins, tant des de la tenda que la companyia té ubicada al  carrer José Simó Marín, com a la tenda que té ubicada a  l’Avinguda del Tèxtil,  es lliuren productes de primera necessitat a aquesta fundació.  Els treballadors de la tenda són els encarregats de preparar de dilluns a divendres els  aliments necessaris, com ara pa, llegums, carn, lactis, fruita o verdures (entre d’altres), i entregar-los personalment als voluntaris d’aquesta entitat social que es   desplacen a aquests centres.

Antonio Alfonso Revert, director gerent de la Fundació, afirma estar “molt agraït amb la col·laboració de Mercadona, ja que permet pal·liar una mica els costos que en aquest  moment  estem patint i així poder seguir oferint als nostres residents el millor servei que es mereixen”.

 D’altra banda, Borja Catalina, director de Relacions Externes de Mercadona a València sud, valora aquest acord com “una forma més de reforçar el compromís social de la companyia a la província de València, en ampliar la xarxa de les associacions i entitats benèfiques amb les quals col·labora. Gràcies a aquestes col·laboracions,  el  2022 la companyia va reforçar les seues donacions  a  la zona i va donar més de 839 tones  d’aliments, és a  dir, un 33% més  que el 2021, quan va donar 630 tones”.

Fundació Comunitat Valenciana Hospital de Beneficència Nostra Senyora  dels Dolors

La Beneficència és una residència per a persones majors i, amb   l’objectiu que se sentin com en  casa, el centre té espais de convivència que es troben separats en dues zones mixtes, tant homes com dones, depenent de les necessitats de les persones  residents.

Per cada zona de convivència hi ha vint persones, sent quaranta el total de persones residents.  Aquest centre aposta per les persones, per generar un ambient familiar i acollidor,  on els usuaris del centre tenen total llibertat per entrar i eixir de la  residència.  Es creu important dedicar temps per realitzar activitats que potencien la vida comunitària per tal de beneficiar  la vida diària dels residents, atenent totes les seues necessitats, en les seves diferents dimensions: física, psicològica i social.  Per a això disposa de programes d’ estimulació cognitiva i intervenció psicològica adreçats a tots els residents del centre.

Mercadona i la seua aposta pel Nou Model de Tenda Eficient a Ontinyent

Després  d’invertir quasi 10 milions  d’euros en tan sols 2 anys en el municipi  d’Ontinyent i col·laborar amb una mitjana de 37 proveïdors d’obra que donaven ocupació en cada  una d’aquestes actuacions a una mitjana de 150 persones, Mercadona compta actualment amb 2 supermercats amb el Nou Model de Tenda Eficient implantat.  Així mateix, la companyia preveu tancar el pròxim 4 de març la  seua tenda ubicada a l’Avinguda del Llombo, per no poder adaptar aquest nou concepte de  supermercat.

El Nou Model de Tenda Eficient presenta novetats en totes les seccions i millores tant a nivell mediambiental, com tecnològic i de servei, amb   l’objectiu d’optimitzar  l’ experiència total de compra dels seus clients.  Entre els principals canvis, destaquen els seus amplis espais diàfans que faciliten  l’entrada de  llum natural, el seu nou moble de caixa desenvolupat en col·laboració amb  el Institut de Biomecànica de València que millora  l’ergonomia en el lloc de treball, o bé, la implantació d’una  sèrie de mesures que permeten reduir fins a un  40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional.