Mor l’exministra valldalbaidina Carmen Alborch

L’exministra de Cultura Carmen Alborch Bataller, natural de Castelló de Rugat, ha mort hui a València als setanta anys després d’una llarga malaltia.

Segons ha trascendit, la valldalbaidina es trobava des d’anit al seu domicili de València, rodejada de la seua família.

L’última aparició pública de Carmen Alborch va tindre lloc el passat 9 d’Octubre, moment en el qual va rebre d’Alta Distinció de la Generalitat. Alborch, professora jubilada de la Universitat de València, va ser la primera dona degana de la Facultat de Dret i exministra de Cultura en el govern socialista de Felipe González, entre els anys 1993 i 1996. Pionera en la lluita per la igualtat de la dona, Alborch va rebre l’Alta Distinció de mans del president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, i del president de la Generalitat, Ximo Puig, i va aprofitar el moment per a fer una reivindicació encesa del feminisme. El Consell destacava aleshores la “impecable trajectòria”, d’Alborch.

La valldalbaidina, llicenciada i doctora en Dret, va destacar com gestora pública per la seua activitat com a directora general de Cultura i directora dels instituts culturals de la Generalitat Valenciana, de l’Institut Valencià d’Arts Escèniques, Cinematografia i Música i, posteriorment, de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) fins al seu nomenament com a ministra de Cultura. Va ser també portaveu del grup municipal socialista en l’Ajuntament de València, on va arribar a encapçalar la llista electoral, així com diputada i senadora per València, ocupant la Presidència de la Comissió de Control de RTVE i de la Comissió dels Drets de la Dona i d’Igualtat d’Oportunitats.