Naix MASDE, una eina per a donar suport a la indústria tèxtil valenciana

Hui, dilluns 25 d’octubre, es presenta el Conveni entre IVACE, ATEVAL i AITEX per a l’aplicació de l’eina MASDE, un Mecanisme d’Anàlisi Sectorial de Desenvolupament Empresarial que busca donar suport als sectors econòmics valencians. Inicialment, serà una experiència pilot exclusiva per a la indústria tèxtil, però amb la idea de poder ampliar-se a la resta de sectors. “Una eina que pot ser molt útil per tal de guanyar en competitivitat, eficiència i eficàcia empresarial en un món global. És important que cada vegada les empreses compten amb un major valor afegit, innoven més, tinguen un disseny diferenciat perquè és molt complicat competir només en preus”, destaca Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible.

Com va sorgir?

Arran de la crisi generada per la Covid-19, des de l’Observatori Regional de Desenvolupament Sostenible que coordina l’IVACE, es va analitzar la situació de les empreses industrials valencianes, així com les repercussions produïdes per la pandèmia. A més, es va realitzar una reflexió estratègica de cap a on haurien d’orientar-se els esforços de les empreses per a fer front a la nova realitat. “El que volem és realitzar un diagnòstic que ajude a valorar les debilitat i fortaleses i amenaces i oportunitats de les empreses, així com saber en quin punt estan. Amb la millora individual es pretén potenciar també el conjunt del clúster tèxtil valencià”, explica Pepe Serna, president d’ATEVAL. Inicialment, participaran prop de 60 empreses, però està obert a totes aquelles que vulguen formar-ne part, amb un cost zero.

Com a resultat i, amb la col·laboració directa entre l’IVACE, ATEVAL, AITEX i la Consultora Fi Group, s’ha desenvolupat la plataforma MASDE, fruit de la col·laboració de més de 100 experts vinculats a organismes com l’IVF, el CEEI, instituts d’investigació i tecnològics, entitats financeres, consultors, fundacions i organitzacions empresarials. Cal destacar que s’ha desenvolupat un qüestionari confidencial dirigit a l’anàlisi individual i estratègica de les empreses basat en el talent i capital humà, els mercats, els sistemes de producció i innovació, l’anàlisi financera, l’estratègia digital i els models de negoci. “Encara que s’està pensant englobar també temes com la creativitat, la sostenibilitat o la ciberseguretat”, explica Pepe Serna, president d’ATEVAL.