Ni un CEM, ni un CRIS ni un centre de dia per a la infància i adolescència de la Generalitat per a Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent renuncia a reivindicar davant la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge l’execució del pla d’infraestructures socials de cara a 2024, dins del Pla Convivint de la Generalitat. Ni un sòl euro es preveu en els pressupostos PGV24 de la Generalitat per a cap d’aquestes infraestructures socials, ni un CEM, ni un CRIS ni un Centre de Dia per a Infància i Adolescència, tan necessàries per a Ontinyent.

En el Pla Convivint impulsat durant l’anterior legislatura, es preveia la creació d’un Centre Especialitzat en Malaltia Mental (CEEM) amb 40 places i un Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de malalts mentals crònics de 70 places, així com un centre de dia de Suport Convivencial i Educatiu per a la infància i l’adolescència. Aquest Pla impulsat des del Consell dirigit per Ximo Puig, donava resposta a aquestes reivindicacions en infraestructures socials per a Ontinyent, llargament reivindicades pels col·lectius i usuaris.

Per a la construcció d’aquestes tres infraestructures, l’anterior Consell va proposar dues fórmules. O bé que la Conselleria s’encarregara de tot el procés de les obres, o que fora l’ajuntament qui assumisca la tasca i execute els projectes amb fons de la Conselleria, mitjançant una fórmula similar a la de l’Edificant que està permetent construir i rehabilitar els col·legis i instituts públics de la ciutat.

En tots dos casos, una vegada construïts i equipats, l’actual Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge seria la que s’encarregarà de la gestió i manteniment dels centres, que passaran a integrar-se en la xarxa pública.

En aquest sentit, en l’anterior legislatura l’Ajuntament d’Ontinyent volia sol·licitar la delegació de competències i així accelerar els processos de construcció dels tres centres socials.

“Són infraestructures molt necessàries per a atendre la població més vulnerable i, per tant, trobem a faltar la passivitat en la reivindicació per a la construcció d’aquests centres com més prompte millor, no s’ha consignat cap euro per a Ontinyent, i l’alcalde no ha dit aquesta boca és meua”, ha manifestat José Antonio Martínez, portaveu socialista a l’Ajuntament d’Ontinyent.

José Antonio Martínez, feta de menys una major reivindicació davant la consellera del ram, sembla que en aquesta legislatura estem assistint a un “conformisme” amb València, i s’ha perdut tota capacitat de gestió i influència. El portaveu socialista exigeix que es reivindiquen les tres infraestructures socials i que l’Ajuntament d’Ontinyent propose a la conselleria assumir la construcció de tres centres socials, “la responsabilitat com a Ajuntament és no deixar passar cap oportunitat de millorar la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns” conclou Martínez.