“No me sirve que bajen el IVA cultural, me sirve que lo quiten”

La passada ni, poc abans de les 20.00 hores, el hall del Centre Cultural Caixa Ontinyent rebia, entre les escultures de la col·lecció ‘A Foc i Martell’, de l’artista Miquel Ferrero, un gran nombre d’ontinyentines i ontinyentins que no van voler perdre’s l’oportunitat d’assistir a la presentació del cartell del 50 aniversari del cineclub Utiye d’Ontinyent. A més, l’acte va comptar amb una xarrada oberta amb el director de cine Fernando Trueba.

Fent-se esperar alguns minuts l’inici del col·loqui, degut a les diferents entrevistes i connexions en directe amb la televisió valenciana, Javier Mariscal, qui ha estat l’autor del cartell d’aquest 50 aniversari, i Fernando Trueba, el director homenatjat en la 17a Mostra de Cinema d’Ontinyent, eren rebuts, per una sala plena, entre aplaudiments.

Al llarg de la conversa entre dissenyador i director van tenir lloc distints aspectes relacionats amb el cinema, on un dels punts principals va estar el 21 i el 10% d’IVA que grava la cultura. Davant aquest fet, Trueba mostrava una postura ferma, “no me sirve que lo bajen, me sirve que lo quiten”, recalcant el paper fonamental que juga la cultura en la societat i la importància de mantenir viu un cineclub a la ciutat.

Amb Mariscal i Trueba, qui van afalagar en diverses ocasions el cineclub ontinyentí, s’obri la programació que celebra el mig segle de vida de l’Utiye. Hui, a partir de les 20.00 hores, al Teatre Echegaray, tindrà lloc la gala del 50 aniversari, presentada per l’actriu Maria Juan, i el concert de la Sedajazz Big Band. Fins al dijous 13 de setembre, al Centre Comercial el Teler es projectaran diferents pel·lícules del director protagonista en l’aniversari de l’Utiye Cineclub Ontinyent.