OFICIAL: Ajornat el Mig Any Fester per la tragèdia de València

La decisió s’acaba de comunicar fa uns minuts. Ontinyent se suma al dol per les víctimes de l’incendi que el dijous va assolar un edifici al barri Nou Campanar de València. El pregó que havia de pronunciar Estefania Conejero i la cercavila del Mercat Medieval, previstos per a la vesprada de hui divendres, s’han suspès. També ho fan la resta dels actes programats per al cap de setmana.

La Societat de Festers ha enviat a les comparses un comunicat en el qual es proposa l’ajornament dels actes: “Vist que hi ha moltes festivitats de pobles i comarques veïnes que ja han suspès o ajornat els seus actes en mostra de solidaritat i condol. El plantejament és: Ajornar els actes relacionats amb el Mig Any Fester 2024. La Junta de cada comparsa decidirà si fer o no el dinar del Mig Any previst per a demà dissabte i si fer-ho o no amb banda de música”.

Les comparses han votat i han comunicat la seua decisió a la Societat de Festers que, a la seua volta, ha traslladat el resultat de la consulta a l’Ajuntament.

La Generalitat ha declarat dol oficial durant tres dies per les víctimes de l’incendi d’edificis residencials al barri de Campanar de la ciutat de València, tal com recull el decret publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Tal com estableix el decret signat pel president de la Generalitat, les banderes oficials onejaran a mig pal a l’exterior dels edificis públics de la Generalitat en senyal de respecte, condol i dol, i es convida el conjunt de les institucions valencianes a que secunden aquesta mesura.

La Societat de Festers té previst celebrar una reunió aquesta mateixa vesprada per valorar noves dates per a la celebració del Mig Any.

Seguint la convocatòria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, des de l’Ajuntament es convoca a la ciutadania a un minut de silenci demà dissabte a les 12:00 hores a les portes de l’Ajuntament, on les banderes onejaran a mig pal durant els tres dies de dol oficial, des de hui divendres 23 de febrer i fins diumenge 25 de febrer.