Amb més de 3.500 membres, la pàgina de Facebook “Ontinyent, denuncia!” és un dels llocs d’encontre més nombrosos d’ontinyentines i ontinyentins a les xarxes socials. Amb intenció de donar l’oportunitat a la ciutadania de denunciar els fets que consideren han de ser comunitats a la resta de veïns, Joel Reig és l’encarregat d’administrar imatges, comentaris i publicacions, actuant “com un filtre” segons ens explica, per tal que es mantinga sempre un ambient de respecte i la tolerància.
Joel, com a persona encarregada d’administrar aquest grup, podries presentar-te?
El meu nom és Joel Reig, tinc 24 anys i estic com a segon administrador del grup. Treballe com a tècnic en una gran empresa de la zona i em considere un gran aficionat a l’esport en general. Entre feina, esports i vida personal pretenc administrar el grup de la millor manera possible.
Com va sorgir la idea de crear aquest grup? Havies vist algun altre grup semblant abans?
Doncs en un primer moment jo no tenia res a veure amb el grup, però després d’haver-li respòs a un comentari amb: “dur un grup no és tan complicat, que jo podia fer-me càrrec de l’administració si s’havia cansat”.
Entenem que el motiu d’estar vinculat a aquest grup ha de veure amb la teua relació amb Ontinyent, com definiries el nostre poble? Què és el que més t’agrada?
Sincrament, no sabria dir què és el que més m’agrada d’Ontinyent, és un poble molt divers i amb les possibilitats que pot oferir una gran ciutat. Si haguera de triar un lloc d’entre tots els paratges, que es troben a un pas del centre de la ciutat, seria, sens dubte, el Pou Clar.
Com creus que pot beneficiar aquest grup a les ontinyentines i ontinyentins?
Al meu paréixer, el fet d’existir el grup és beneficiós en quant es pot denunciar qualsevol tipus d’acte incívic o malestar a la ciutat, així com es poden fer conéixer les males condicions d’alguns espais, el que pot suposar un perill.
Recordes algun fet rellevant al grup? Alguna cosa fora “de lo normal”?
No recorde ben bé els noms, però hi ha hagut diverses vegades que he hagut d’intervenir, bloquejant o expulsant membres del grup, pel fet de no saber estar, per faltar el respecte a altres veïns. Hi ha una sèrie de comportaments que no tenen cabuda a un grup on es pretén que prime el diàleg.
Administrar un grup que és bastant conegut pel seu tipus de publicacions ens sembla una feina bastant complicada. Que suposa ser administradora del grup?
Ser un filtre podria ser una bona definició del que significa aquesta tasca. S’ha de controlar tot el que és denunciable, s’ha d’estar pendent de la gent que vol entrar a formar part del grup i administrar els comentaris i publicacions que moltes vegades estan fora del que pot considerar-se adequat.
Penses que hi ha alguna cosa que es pot millorar respecte al funcionament del grup?
Sempre hi ha coses a millorar, en tots els llocs, però únicament em centre en el fet d’administrar el grup de manera que es puga conviure amb tolerància i educació.
Per últim, què li diries tant als ontinyentins que desconeixen o no saben ben bé què es fa a aquest grup?
Animaria a tots els veïns a formar part del grup. Es tracta d’un projecte que pretén servir d’ajuda per a aconseguir un poble millor, però sempre des del respecte.