Ontinyent amb el ballarí Javier de la Asunción, candidat als ‘IX Premis Talento Joven Comunitat Valenciana’

El ballarí Javier de la Asunción, de 26 anys, és un dels aspirants als ‘IX Premis Talento Joven Comunitat Valenciana’, que organitza l’empresa editora del periòdic Levante-EMV, en col·laboració amb CaixaBank. El guardó està dotat en 6.000 euros, a més d’una estatueta commemorativa amb el nom de la persona guanyadora. L’objectiu d’aquest premi, que ja compta amb la novena edició, és reconéixer el desenvolupament professional de joves valencians vinculats no sols a la societat científica, sinó també des d’una perspectiva solidària, esportiva, econòmica i cultural. En total, s’han presentat 117 candidatures per a les seues cinc categories: 19 en acció social, 24 en ciència, 49 en cultura, 10 en esport i 15 en empreses.

Javier, natural d’Ontinyent, es dedica des de ben menut al món de la dansa i en l’actualitat es troba finalitzant els estudis superiors d’interpretació de dansa contemporània. Tanmateix, compagina la seua formació en treballs temporals en diferents companyies nacionals, com ‘Titoyaya Dansa’ dirigida per Gustavo Ramírez, ‘Marcat Dance’ de Mario Bermúdez i Catherine Coury o ‘Lava’ de Daniel Abreu, entre altres. En l’actualitat està immers en un grup conegut com a ‘Col·lectiu Banquet’, una cocreació formada per 2 companyes i 3 companys més. “Som 6 joves amb unes ganes immenses de crear i interpretar els nostres propis projectes, dins d’un marc d’una dansa divertida, jove i innovadora”, explica.

No obstant això, el jove ontinyentí presenta el seu últim projecte ‘Todas las despedidas’. “Aquest projecte consta de dues etapes: una primera que correspon al sol ‘Todas las despedidas’, que busca establir una relació directa entre la memòria a curt termini i la dansa contemporània, investigant amb el cos l’irreversible de l’ara i la nostra capacitat de captació. I una segona etapa en la qual es treballarà en la creació d’una peça llarga amb tot l’equip de Col·lectiu Banquet”, detalla.

“El premi estaria donant suport aquest projecte, el nostre desenvolupament com a joves artistes i la cultura. A més, ajudaria a fomentar una relació bidireccional entre els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana amb les arts escèniques i la dansa”, matisa Javier. Encara que els premis comptem amb un jurat, també es tindrà en compte la votació popular, és per això que el ballarí fa una crida a la ciutadania per demanar suport a la seua candidatura. En aquest enllaç pots trobar més informació, a més de realitzar el vot telemàtic.