Ontinyent amplia el programa de rutes turístiques guiades davant l’alta demanda

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent ha ampliat les rutes turístiques guiades gratuïtes previstes per a les pròximes setmanes, després de l’èxit de les programades per a Setmana Santa i Pasqua. En concret, a les més de 50 persones participants en la “Ruta dels Molins pel Barranc dels Tarongers i la Fos” i el “Passeig en bici pel paisatge agrícola tradicional” del passat cap de setmana, se sumaran altres 35 corresponents a la visita als refugis antiaeris del pròxim diumenge, el màxim previst en aquestes visites, quedant desenes de persones en llista d’espera.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que “l’acollida ha estat molt bona i especialment elevada a la ruta dels refugis antiaeris, que desperta un gran interès fins al punt que sols amb la gent que ha quedat a la llista d’espera pràcticament omplirem un dels grups de les noves visites programades. Açò torna a mostrar l’encert que va ser apostar per la recuperació d’espais vinculats a la memòria democràtica com a element d’atracció turística”, assenyalava.

Així, els pròxims dies 30 d’abril i 7 de maig es faran noves visites als refugis antiaeris, un recorregut guiat per a conèixer com es va viure la Guerra Civil a Ontinyent a través dels dos refugis antiaeris rehabilitats, el de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado i el refugi públic del Regall. Les rutes tenen places limitades, i per a inscriure’s o ampliar la informació cal adreçar-se a la Tourist Info d’Ontinyent, al Palau de la Vila, al telèfon 962916090 o al correu ontinyent@touristinfo.net

Sayo Gandia remarcava també “l’alt interès didàctic i educatiu d’aquestes rutes, que també tenen una alta demanda per part dels centres educatius, com també ha quedat demostrat aquests dies”. De fet, el passat dia 3 d’abril 90 alumnes de batxillerat de l’IES Jaume I van visitar els refugis; i altres 70 de l’IES l’Estació ho van fer el dia 5. A més a més, el pròxim 20 d’abril està prevista una nova visita de 2 grups de 40 alumnes cadascú de secundària del CEIP Lluís Vives, amb el que sols en abril 200 estudiants hauran participat dels recorreguts guiats que ofereix la regidoria de Turisme als refugis antiaeris i el Palau de la Vila.