Ontinyent aprova els pressupostos sense el suport del PP i Compromís

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat aquest dijous el pressupost municipal per a l’any 2022, el més abundant de la història de la ciutat, amb 45.155.662 euros, i també amb rècord a l’apartat d’inversions, prop de 17 milions d’euros, dels quals 11,2 estan aportats per altres administracions. Els comptes municipals han tirat endavant amb el suport dels 17 regidors i regidores de La Vall Ens Uneix, però no dels 2 edils de Partit Popular, que s’abstenia i els 2 de Compromís, que optaven pel vot en contra.

La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, incidia en què aquest pressupost, que creix en un 8,54% respecte a l’any anterior, “és un pressupost fortament inversor i expansiu per fer front als moments d’incertesa amb garanties gràcies a l’increment de les subvencions i la bona gestió municipal dels últims anys”.

A més destacava, que les subvencions aconseguides pel Govern d’Ontinyent de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Unió Europea i Govern d’Espanya permetran executar projectes com el Museu del Tèxtil, la transformació de la Cantereria, la construcció del nou Institut de l’Estació o la reforma integral del carrer Sant Antoni, a més de seguir apostant per la rehabilitació urbana o reformar la plaça de la Concepció.

Tanmateix, des del Partit Popular, la seua portaveu Mercedes Pastor, expressava “aquest govern local decideix posar escales mecàniques o digitalitzar l’autobús mentre els veïns d’aquests dos barris (Poble Nou i la Vila) estan sense fibra òptica a les seues cases, igual que els comerços”. Així mateix, des de les files populars també van criticar els “innombrables canvis” que es realitzen després mitjançant modificacions de crèdits. Igualment, va comentar Pastor, des del PP “sempre hem negociat la inclusió de partides que beneficien a tota la ciutat i la millora en les nostres regidories, cementiri i enllumenat, pel be del servei públic i la ciutadania”.

Pel que fa a Compromís, la formació ja havia anunciat que condicionaria el sentit del seu vot si no es complien tots els projectes pendents d’Ontinyent Participa d’anys anteriors. “En tots els casos queda molt clara la voluntat de la ciutadania, i el Pressupost ha de ser un reflex d’aquestes prioritats ciutadanes. No ho diem nosaltres, ho han expressat les ontinyentines i ontinyentins en aquests últims anys”, va explicar el seu portaveu fa unes setmanes en una roda de premsa.

D’altra banda, Enguix concloïa “és un pressupost que concreta un seguit de projectes que transformaran Ontinyent per a sempre i que mira de front la necessària modernització de la ciutat, però que també farà front a la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia amb més cobertura social”.