Ontinyent culmina la instal·lació dels nous panells solars del CEIP Lluís Vives amb ajuda de la Diputació

L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat la col·locació dels 68 nous panells solars del CEIP Lluís Vives, creats per posar en funcionament la que serà la segona instal·lació pública d’autoconsum col·lectiu a la ciutat, després de la creada a l’edifici de la UNED. Es tracta d’una actuació que té un cost de 42.229 euros, iva inclòs, subvencionada per la Diputació de València a través del pla “Reacciona”, i que permetrà abastir d’energia “verda” tant al mateix CEIP Lluís Vives com a les oficines principals de l’Ajuntament, reduint en més d’un 35% el consum energètic extern d’aquestes instal·lacions.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, recordava que “crear instal·lacions públiques d’autoconsum col·lectiu és una manera de donar exemple en l’aposta per la reducció de les emissions de CO₂, a més generant un important estalvi econòmic. La instal·lació que vam crear a la UNED servirà per a abastir d’energia la mateixa UNED i la Prefectura de Policia Local, i en aquest cas, els panells del Lluís Vives, a més del mateix centre, permetran aportar-ne a les oficines principals de l’Ajuntament, en estar separats per només 477 metres de distància”.

En concret, els 68 panells d’energia solar fotovoltaica col·locats a la coberta de la pista de futbet del CEIP Lluís Vives comptaran amb una potència de 29,7 kW totals. L’estalvi de consum extern aconseguit als edificis implicats en aquesta acció es preveu que siga del 35,39%, generant-se a més una part de vessament a la xarxa elèctrica amb compensació econòmica per a l’Ajuntament. Aquesta operació permetrà recuperar l’import del cost de la instal·lació en menys de deu anys, que són encara menys, en estar una part subvencionada per la Diputació de València.

Després de finalitzar la instal·lació dels panells solars, l’Ajuntament durà a terme altra actuació complementària a aquesta, i amb un cost estimat de 8000 euros, per la qual es canviaran en la mateixa coberta diverses plaques de plàstic existents per altres de metall, per tal d’evitar filtracions i goteres.

Sayo Gandia recordava al veïnat d’Ontinyent que existeixen diferents fórmules per sumar-se a l’autoconsum, i que al cas concret de l’autoconsum col·lectiu poden adreçar-se a la Comunitat Energètica Local (CEL) d’Ontinyent, entitat sense ànim de lucre que actualment formen ciutadans i xicotetes empreses, i que té el suport de l’Ajuntament, COEVAL i ATEVAL.