Ontinyent du a terme accions d’educació ambiental en matèria de recollida d’envasos

La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent està impulsant en aquesta recta final de l’any una sèrie d’actuacions en matèria d’educació ambiental, centrada en aspectes com la recollida d’envasos. La regidora de l’àrea, S. Gandia, destacava la importància “de difondre entre la ciutadania la necessitat d’implicar-se activament en aquestes qüestions, i adreçar-nos a uns hàbits de consum cada vegada més sostenibles. Separar la matèria orgànica al seu origen és essencial per arribar als objectius que ens marquen des d’Europa i també és una qüestió de responsabilitat amb el nostre entorn i amb el futur del planeta”, assenyalava.

Així, en la segona quinzena de novembre s’han dut a terme 4 jornades davant dels supermercats d’Ontinyent per conscienciar a les persones que van a la compra, sobre la generació d’envasos que es fa i donar xicotets consells. Per altra banda, i seguint el Pla Local de Residus, l’educadora ambiental ha fet visites als grans productors de matèria orgànica per formar una diagnosi de la situació actual pel que fa a la gestió de residus (visita d’instal·lacions, volum de residus generats, sistema de separació dintre de l’establiment, etc.) i poder dotar-los de les ferramentes necessàries per a la seua bona gestió.

S. Gandia explicava que “no sols és l’orgànica la protagonista, no hem de deixar de banda les altres fraccions així que l’equip d’educació ambiental també s’ha desplaçat al Mercat Municipal d’Ontinyent per assegurar-se que es porte a cap una separació en origen en el mercat ambulant”. L’Ajuntament d’Ontinyent presta gratuïtament el servei de recollida del Cartó Comercial, i l’educadora ambiental ha fet promoció d’aquest servei als establiments que poden gaudir-ho i beneficiar-se dels seus avantatges.

A més a més, “l’educació Ambiental és una assignatura transversal així que cal no oblidar als més menuts”. D’aquesta manera, s’estan fent xarrades a les diferents escoles d’Ontinyent continuant amb la Campanya “Separem bé”, creant debat amb els xiquets i les xiquetes sobre la problemàtica dels residus i explicant els diferents serveis dels quals disposa l’Ajuntament per la seua correcta gestió.

Gandia recordava que aquestes accions “són possibles gràcies a la subvenció obtinguda enguany pel sistema de concurrència competitiva de la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, que ens va permetre contractar personal especialista en educació ambiental, donant resposta a les noves necessitats derivades de la nova normativa en matèria de gestió de residus”.