Ontinyent, en el mapa del talent empresarial gràcies a Iwichain i Silocomo

Talent i emprenedoria. Aquest dos són els conceptes pels quals la Fundació Empresa Universitat d’Alacant (Fundeun) ha reconegut a Iwichain i Silocomo, dues empreses ontinyentines. L’amfiteatre de l’Aulari II de la Universitat d’Alacant acollia la gala d’entrega de la 27a edició dels Premis Noves Idees Empresarials. Fins allí es traslladaven els responsables d’aquestes dues empreses que han vist reconeguda la innovació dels seus projectes, entre els 31 finalistes que van passar a la segona fase.

En el cas d’Iwichain, Saül Salcedo, Rafa Micó, Gonzalo Pardo i Víctor Sanchis eren guardonats amb el premi ‘Llegando a la Cima’ al millor projecte d’economia circular, amb una dotació de 1.500 euros, per Iwieco. Aquesta és una aplicació informàtica que a través de la tecnologia blockchain crea un ecosistema de transparència amb el qual ajudar a les empreses a automatitzar tots els tràmits i documentació dins de la gestió de residus, de manera que les empreses puguen seguir al detall tot el procés de reciclatge d’un producte, per a després poder documentar i justificar-ho de manera correcta. Aquesta no és la primera ocasió que la Fundeun reconeix el treball d’aquests ontinyentins. En 2020, Iwichain ja va aconseguir la menció especial de la gala, en resultar ser la idea més votada pel públic a través de les xarxes socials. Ara mateix, aquest projecte es troba en una primera fase, amb l’objectiu de continuar treballant per a desenvolupar i comercialitzar les aplicacions en altres àmbits i en l’administració pública.

Per altra banda, l’ontinyentina Claudia Cambra i la seua companya Yaiza Isabel Panizo van estrenar-se en aquesta gala. Silocomo guanyava el premi Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Ajuntament d’Alacant al millor projecte relacionat amb logística d’última milla, tecnologies de l’alimentació o foodtech, amb una dotació de 1.500 euros. Silocomo és una aplicació mòbil que facilita el procés de recerca de restaurants a les persones amb alergies i intoleràncies alimentàries. Així, Silocomo “transforma una carta d’al·lergògens en un milió de versions diferents d’aquesta, adaptant-la a les necessitats alimentàries de cada persona i proporcionant motivació i seguretat perquè sortir a menjar fora de casa ja no siga un problema”. El públic assistent i el que estava presenciant la gala a través d’internet van votar el que ells consideraven la millor idea. D’aquesta votació va resultar també guanyadora l’aplicació de Silocomo.