Ontinyent és la tercera ciutat valenciana amb més despesa educativa per càpita

Ontinyent és la tercera població de més de 30.000 habitants de la província de València que més inversió ha executat per cada escolar censat a la població amb una mitjana de 270 euros i un 7,87% del pressupost destinat en despesa educativa. Es tracta de dades publicades pel Ministeri d’Hisenda en l’última onada de liquidacions pressupostàries de les corporacions locals corresponents a l’exercici 2021, on sols Manises i Mislata apareixen amb majors xifra d’inversió educativa per càpita que la capital de la Vall d’Albaida.

El regidor d’Educació, Òscar Borrell, explicava que “són dades molt positives, i que en properes onades d’aquesta estadística encara seran millors, ja que en 2022, incloent-hi les inversions del Pla Edificant, vam destinar un 17% del pressupost total, amb més de 8 milions d’euros consignats”. Borrell destacava que aquestes dades “demostren l’aposta de l’Ajuntament per l’educació, amb una gran dotació pressupostària que permet també tirar endavant programes d’innovació i formació com ara la Setmana Pedagògica o l’Escola de Famílies”.

Comissió d’Escolarització

Per altra banda, aquesta setmana s’ha constituït la Comissió d’Escolarització Municipal per a vetllar de l’escolarització de l’alumnat de la ciutat, i es van presentar al·legacions per unanimitat a l’arranjament per al curs 2023-24. Les al·legacions han consistit a recuperar les aules que foren suprimides en les retallades de l’anterior govern del PP i que han estat recuperades progressivament a falta de dues aules en el CEIP Bonavista.

Dins les al·legacions la ciutat d’Ontinyent ha expressat “la incongruència” que suposaria que la població es quedara sense places públiques per a l’edat d’infantil. “Caldria habilitar una nova aula per a donar resposta a la matrícula sobrevinguda, tenint en compte que en el curs 22-23 ja portem quasi 300 nouvinguts i nouvingudes que s’han escolaritzat a Ontinyent”, explicava el regidor.

Visita escolar a l’Ajuntament d’Ontinyent

També en àmbit educatiu, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació Òscar Borrell, han rebut aquests dies als estudiants del Ceip Lluís Vives en l’antiga Sala de Plens. Durant la visita, el primer edil responia a les preguntes elaborades pels xiquets i xiquetes al voltant del funcionament de l’Ajuntament i de la feina de l’alcalde i els regidors i regidores.