Ontinyent ha estat prop de ser l’escenari de la nova pel·lícula de Roberto Bueso

Hi havia molta il·lusió perquè la pel·lícula ‘Llenos de gracia’ s’haguera rodat a Ontinyent, amb escenes exteriors però, sobretot, en l’escenari del col·legi La Concepció. Hi va haver molta obstinació per part d’un destacat membre de l’equip tècnic de la producció, l’ajudant de direcció Jorge Calatayud, ontinyentí i ex alumne del centre. Però també va haver-hi molta predisposició per part del col·legi concertat que va cedir moltíssim mobiliari antic, així com diferents elements d’atrezzo que reconstruïen l’època dels anys 90. També l’ex jugador Juan Moreno va cedir bona part del seu arxiu fotogràfic per a reforçar alguns aspectes de la història. Va pesar, finalment, l’aritmètica de l’economia que encaria la logística de desplaçaments entre València i Ontinyent per a abordar el rodatge. No obstant això, la presència ontinyentina en aquesta pel·lícula està assegurada, ja que s’han cedit imatges d’algunes trobades de l’Ontinyent 1931 C.F.

La pel·lícula recrea la història real de Valdo, futbolista espanyol amb orígens a Cap Verd que va sorgir de les categories inferiors del Real Madrid i va jugar un any en l’equip absolut i diverses temporades en Primera Divisió en diferents equips. Valdo va arribar a ser internacional sub 21 amb Espanya i, actualment, segueix en actiu en equips de 2a B. La trama se centra en un orfenat amenaçat de tancament al qual arriba la germana Marina. Allí s’enfronta a un grup de xiquets, completament fora de control. Però la germana Marina capta la seua atenció amb el seu carisma. Els xics comencen a mirar amb curiositat a aquesta nova germana immune a les seues gamberrades. Sobretot Valdo, amb el qual Marina connecta d’una manera especial. Quan Marina descobreix les escapades nocturnes dels xavals, té una idea que canviarà per sempre la vida del centre: formar un equip de futbol.

El llargmetratge està dirigit pel valencià Roberto Bueso (La Banda). Per a dur-lo a terme ha seleccionat Carmen Machi, Manolo Solo, Paula Usero, Pablo Chiapella i Nuria González. Però també ha comptat amb l’assessorament del propi jugador Valdo i de l’ex futbolista Raúl Ruiz. L’ontinyentí Jorge Calatayud prepara ja els seus pròxims projectes. Treballarà en el rodatge de ‘En temporada baja’ de David Marqués, protagonitzada per Antonio Resines, Coque Malla, Edu Soto, Fele Martínez, Ana Milàn i Vanesa Romero.