Ontinyent injectarà en 2024 més d’1,16 milions d’euros per a la internacionalització, el comerç, l’ocupabilitat i turisme

La internacionalització de les empreses, el Clúster Tèxtil, el comerç local, el turisme de proximitat o l’ocupabilitat centren l’acció de l’àrea de Promoció Econòmica al pressupost 2024. Una aposta que es concreta amb una inversió d’1.168.703 €. Així, el regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, presentava al costat de la regidora de Promoció Econòmica i vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix i la regidora de Turisme i Museus, Mª Jose Alhambra, els detalls de les diferents partides previstes en aquesta línia al projecte de pressupostos per al pròxim any.

El regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, explicava que “l’aposta d’Ontinyent per la promoció econòmica s’ha materialitzat al llarg d’aquests anys en diverses campanyes comercials i per l’ADN industrial”. En aquest sentit, Úbeda recordava que sols entre l’any 2019 i 2023, l’Ajuntament d’Ontinyent ha invertit més de 3.500.000 milions d’euros en la millora dels polígons industrials, dels quals 1.100.000 € han estat aportats per fons propis.

Durant la presentació, la regidora Natàlia Enguix exposava que durant aquest 2024 “apostarem per l’exportació nacional i internacional del potencial que té el nostre teixit industrial i comercial”. Per això, s’estableix una dotació de 30.000 € per a les fires comercials i altres 30.000 € per a l’elaboració de catàlegs.

Cal recordar que durant la pandèmia, Ontinyent va posar en marxa mitjançant un conveni amb ATEVAL, el Clúster Tèxtil. Una iniciativa que en 2024, una dotació de 60.000 € de l’Ajuntament d’Ontinyent i que “se centrarà en la marca del Clúster Tèxtil Ontinyent perquè aquesta iniciativa sorgida d’una crisi, s’ha convertit en una nova oportunitat de negoci per impulsar a les nostres empreses”, indicava la regidora.

Així mateix, Enguix valorava el treball que fa el Consell Econòmic i Social, on estan representats tots els agents implicats en la promoció econòmica d’Ontinyent. Per aquest motiu, “l’alta rellevància que té per a aquest Govern el CES es pot veure reflectida en els 192.000 € que destina aquest Consell”. Un consell que, entre altres qüestions, col·labora en l’organització d’iniciatives municipals com la Fira de Tendes, Tapes i Rock; el Festival de Primavera, la Fira de Novembre o Ontinyent il·lusiona, entre d’altres. Així mateix, Enguix anunciava que “treballarem en l’objectiu de captar el màxim de subvencions per poder dur a terme els plans d’Ocupació que la Generalitat ofereix” i es destinarà també una partida de 18.000 € per a les ajudes de lloguer “perquè entenem que el jovent necessita tot el nostre suport per poder desenvolupar el seu projecte de vida i volem que siga a la nostra ciutat”.

Igualment, el comerç local és un dels pilars de l’estructura econòmica d’Ontinyent. En aquest sentit, les subvencions per a entitats es mantenen en 45.000 €, que afegits als 35.000 € que l’Ajuntament aporta al conveni amb Comerç IN, la Gerència de Centre Urbà, sumen un total 80.000 euros que “fan possible el teixit comercial d’Ontinyent tinga l’incentiu necessari per continuar creixent i d’aquesta manera fer les campanyes tan potents com les que van fent-se durant els últims anys”, indicava Natàlia Enguix, qui també recordava que ha sigut aquest impuls el que ha possibilitat que el teixit comercial d’Ontinyent cresca superant a situats tradicionalment comercials com Xàtiva o Alcoi.

Impuls al turisme i Museus d’Ontinyent
La regidora de Turisme i Museus, Mª Jose Alhambra, exposava que en el pressupost 2024 “apostarem de nou per la diversificació de l’oferta turística perquè considerem que és essencial i a la nostra ciutat té molt de potencial”. Per això, s’ha establit una partida de 35.000 € que servirà, en paraules de la regidora, “per a promoure i donar a conéixer els atractius que tenim a Ontinyent i potenciar-lo a través d’esdeveniments culturals, culturals i gastronòmics durant tot l’any”. A més a més, durant 2024 es promourà la conservació i potenciació dels museus de la ciutat amb una inversió de més de 118.000 € a la partida d’arqueologia; dinamització dels museus on continua sent “important l’aportació de 15.000 € per a la Fundació del Museu del Tèxtil o 5.000 € per a la realització d’activitats als mateixos museus”.