“Ontinyent Medieval” torna per omplir el centre històric d’espectacles, música i artesania

El centre històric d’Ontinyent torna a omplir-se d’espectacles, música i artesania amb “Ontinyent Medieval”, el mercat medieval organitzat aquest cap de setmana per l’Ajuntament coincidint amb la represa del “Mig Any” de la Societat de Festers. Una edició que comptarà amb prop de 100 llocs de venda artesans i 40 espectacles fixes i itinerants, que tindrà lloc fins el proper diumenge i que començava amb una cercavila inaugural presidida per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello.

L’alcalde i el president de Festers recorrien el mercat junt a la regidora de festes, Àngels Muñoz, regidors i regidores de la corporació, i el pregoner José Donat Ureña. Ho feien acompanyats d’un grup de música tradicional, en una cercavila on participava el ballet Masters, que recorria el mercat fins arribar al Museu Fester, on tenia lloc el tradicional pregó. Un pregó plantejat per José Donat, “com a mercader que sóc” segons les seues paraules, al qual partia d’un nrecorregut per vivències personals relacionades amb el mercat i la festa des de l’any 1995 fins a hui, per després introduir referències històriques a l’evolució de la tradició del gremi de carnissers, i als canvis respecte d’uns temps “en els quals tot es feia de manera artesanal, com la majoria de productes que podeu trobar en aquest mercat”.

L’alcalde animava a veïnat i visitants “a acompanyar-nos i gaudir d’un cap de setmana ple d’atractius per a totes les edats enmig d’una gran ambientació”. La regidora de Festes, Àngels Muñoz, recordava que les activitats previstes inclouen la participació dels diferents grups locals culturals i de música tradicional, i que el mercat i les activitats estaran des de la Plaça Major fins la Plaça de Baix, així com el Palau de La Vil i diversos carrers del barri.

Als llocs de venda es podran tornar a trobar productes artesans, com ara pa tradicional, formatges, cervesses, embotits, dolços, cerveses o bijuteria procedents de tota Espanya, així com tallers d’oficis, racó infantil amb jocs i atraccions, un “soc àrab”, campamenys musulmà i cristià o exposicions d’elements de tortura o curiositats històriques. Entre les activitats d’animació destaquen “El Drac Roig” que recorrerà de forma itinerant el mercat, cercaviles musicals, combats al Palau de La Vila, espectacles a la Plaça Major, entre d’altres. Igualment, hi ha un concurs forotogràfic a Instagram amb un premi de 100 euros, les bases del qual es poden consultar al compte de @lafraguadevulca. Després de la vesprada-nit inaugural d’aquest divendres, “Ontinyent Medieval” els llocs de venda romandran oberts dissabte i diumenge en idèntic horari, de 10:30 a 14:00 hores i de 17:30 a 22:00 hores.