Ontinyent millora l’estat de l’arbre monumental “La Carrasca de Sant Pere”

La “Carrasca de Sant Pere”, un dels arbres monumentals d’Interés Local catalogats com a tals a Ontinyent, ha vist millorat el seu estat gràcies a la intervenció de l’Ajuntament de la ciutat i la Conselleria d’Agricultura.

En concret, el departament de Medi Ambient d’Ontinyent va sol·licitar assessorament i col·laboració a l’equip d’arbres monumentals del Centre d’Investigació i Experimentació Forestal (CIEF), entitat depenent de la Conselleria d’Agricultura per a millorar l’estat d’aquest exemplar al qual se li estima una antiguitat de dos-cents anys.

Així, i amb permís de la persona propietària de la parcel·la privada on es troba, treballadors del centre autonòmic van retirar les branques seques identificades i van eliminar part de la vegetació situada davall de la copa i l’entorn per a reduir la competència i el risc d’incendi, uns treballs desenvolupats durant diverses jornades. La “Carrasca de Sant Pere”, compta amb 11,12 metres d’altura, i va sobreviure a un incendi en 1994 que, tot i això, li va deixar una ferida en la seua base.

L’última actualització del catàleg d’arbres monumentals d’Interés Local editada per l’Ajuntament d’Ontinyent, i consultable a través de la web municipal, disposa d’informació detallada de 65 exemplars i set conjunts arboris emplaçats en el municipi. En cadascuna de les fitxes es defineix la manera d’accés, així com la seua descripció, entorn, estat de conservació, context i motiu de singularitat.