Ontinyent obri a la participació dels menors de 8 a 16 anys el seu nou Consell d’Infància i Adolescència

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obert a la participació dels menors de 8 a 16 anys de la ciutat el seu nou Consell d’Infància i Adolescència. Es tracta d’un nou espai de participació creat per sentir la veu de la joventut de la ciutat, perquè les seues necessitats siguen escoltades i tinguen cabuda en els processos de presa de decisions públiques.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “es tracta d’un consell creat per promoure la participació efectiva de la infància i adolescència d’Ontinyent. Els xiquets, xiquetes i joves són ciutadans i ciutadanes de ple dret, i aquest nou espai ens ajudarà a introduir la seua perspectiva en els processos de presa de decisions. Per això és important que es participe de manera efectiva, i animem a totes i tots a omplir el formulari que s’obrirà i que serà el punt de partida per participar”.

Aquest formulari estarà accessible des d’aquesta setmana a la web municipal, i fins al 8 d’octubre. Quan arribe aquesta data, es farà un sorteig entre totes les sol·licituds i s’informarà les persones que formaran part del Consell, que hauran de tenir entre 8 i 16 anys. El Consell serà un òrgan permanent i estable de participació que es reunirà mensualment per a tractar els temes d’interés dels xiquets, xiquetes i adolescents.

La iniciativa, implementada dins les accions previstes al I Pla d’Infància i Adolescència d’Ontinyent, compta amb una subvenció de la Vicepresidència 2a i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana. Entre els objectius específics de la iniciativa estan impulsant un òrgan de participació i representació de la infància i l’adolescència d’Ontinyent; establir un fòrum permanent on les xiquetes, xiquets i adolescents puguen expressar els seus punts de vista i treballar conjuntament per assolir els seus objectius; difondre les iniciatives i propostes fetes perquè tinguen la consideració que es mereixen per part de la població adulta; sensibilitzar a la població en els drets de la infància i l’adolescència; i impulsar la col·laboració del CLIA amb l’administració local i altres entitats que desenvolupen activitats en aquest àmbit.