Ontinyent Participa inclou la rehabilitació de patrimoni en risc

Durant molts anys el patrimoni ha sigut un dels grans oblidats per la quantitat pressupostària tan elevada que requereix la seua recuperació i posada en valor. Però quan es dóna un impuls a espais o immobles, que formen part de la petjada que la història ha deixat en la ciutat i aquesta cobra més sentit i guanya en qualitat, en atractiu turístic i patrimonial.

El dijous s’escollien els deu projectes que es votaran en el programa ‘Ontinyent Participa’ que inclou dues peces claus del patrimoni ontinyentí que pot prioritzar la ciutadania amb els seus vots: la restauració de ‘l’arc i el forn del Cucó’ en el barri de la Vila, que data del segle XIV i que sumaria un nou atractiu al carrer Trinitat, i una nova fase de rehabilitació de la Casa del Marquès de Montemira, que requereix seguir sumant actuacions, per a preservar el poc que d’ella ha anat quedant.
Entre les propostes més singulars en el decàleg de la participació ciutadana, crida l’atenció un parc de barres on practicar la calistenia, una modalitat esportiva que entrena les capacitats físiques utilitzant el pes corporal.

Millorar els serveis que presta la ciutat, també es troba entre les prioritats ciutadanes, així, del 5 al 9 de novembre, els ontinyentins podran optar també per substituir la teulada del mercat municipal; dotar a la ciutat de nous carrils bici; la reubicació de la parada d’autobús i taxi i tot un clàssic que es reitera any rere any per la seua necessitat: el projecte per a la millora de l’accés de vianants a l’estació de tren i al cementeri.

La resta d’iniciatives proposades per la ciutadania són urbanitzacions en diferents carrers de la ciutat, bé ampliació de voreres (C/ Sant Josep; Salvador Tormo i José Iranzo), bé la reurbanització integral (Ramón Llin, Pare Fullana i Llop de Bailó).

Aquesta és la llista que sorgia finalment i les propostes les defensaran públicament els qui les van efectuar en el seu moment, hui, 31 d’octubre, a les 19,30 hores, en el CIM de Sant Rafel.