Ontinyent planta la primera falla de la Comunitat Valenciana

La falla dels juniors de Sant Josep ja llueix al bell mig del pati de la parròquia. Entre les seues moltes particularitats, com la de servir a una festa estrictament infantil, també està, des de fa anys, el fet que és el primer monument faller que es planta de manera completa a la Comunitat Valenciana. Ho va fer el dissabte. I per davant fins a 17 dies desafiant les inclemències i variacions de l’oratge.

Amb tant de temps presidint els actes i activitats dels juniors és normal que, com està passant, tinga d’afrontar la pluja, el vent i qualsevol altre fenomen meteorològic propi del darrer hivern.

Precisament l’amenaça de pluja va obligar el diumenge a ajornar l’activitat de les paelles al pati de la parròquia. Finalment es va decidir traslladar-les cap al dissabte 17 de març.

El dia de la Plantà també va acollir altres activitats com l’Arreplegà, on els juniors van recórrer els domicilis del barri per recaptar la voluntat per ajudar a finançar el monument i la Crida en que es va proclamar la festa, tant al pati com pels carrers. També el diumenge es va inaugurar la Kermesse, un ventall de barracons de jocs. Ara el pròxim cap de setmana arriben altres iniciatives lúdiques, entre elles el Play-back.