Ontinyent reconeix dins la Setmana Pedagògica a 18 mestres jubilades al curs 2022/23

L’Ajuntament d’Ontinyent reconeixia aquest dijous dins la VII Setmana Pedagògica un total de 18 mestres jubilades dels diferents centres educatius de la ciutat al curs 2022/23.

L’acte tenia lloc a la Sala Gomis, on l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat pel regidor d’Educació Òscar Borrell, agraïa i felicitava els homes i dones reconegudes per la seua extensa trajectòria professional, “tota una vida dedicada a formar i educar a altres persones des d’Ontinyent, un treball pel qual es mereixen un reconeixement no sols de la comunitat educativa sinó de tota la ciutat”. Les persones homenatjades rebien litografies en mostra d’aquest reconeixement.

Els homenatjats i homenatjades són Cristina Garcia Soler (CEIP Vicente Gironés); Carmen Alapont Molina, Núria Espert Mas i Chelo Montahud Villacieros (CEIP Carmelo Ripoll); Miquel Fita Sanjuan (CC Santa María); Jaume Ferrer Mulet (IES Pou Clar); Victoria Gutiérrez Díez, Vicent Enric Belda Belda i Immaculada Pérez Peiró (IES l’Estació); Inma Vicedo, Paco Company, Mari Galiana, Encarna Rodríguez i Cristina Mira (IES Jaume I); Begoña Bonastre Villasante i Concepción Gramage Sanz (CEIP Martínez Valls); Enri Flores Ramírez (CEIP Bonavista) i Iolanda Torró Ferrero (Campus UV).

Després de l’acte d’homenatge tenia lloc a la Sala Gomis un diàleg de “dones de ciència i investigació”, ontinyentines que estan al capdavant de projectes d’investigació i innovació: Rosana Moriana, investigadora tecnològica, Susana Sanz, investigadora en drets humans, i Laura Cambra, investigadora en espais arquitectònics. La programació de la Setmana Pedagògica també incloïa aquest dijous la representació l’obra de teatre “L’abraçada dels cucs” amb Paula Llorens i Sergio Caballero, representada per a tot l’alumnat de l’ESO en el saló d’actes de l’IES L’Estació, obra que tracta la prevenció del suïcidi i el benestar emocional en les persones, nominada per a dos premis MAX. Una obra que ha commogut a l’alumnat present, que es mostraven visiblement emocionats en finalitzar la sessió.

La Setmana Pedagògica es reprendrà aquest divendres 21 d’abril amb La Fira de l’Estudiantat des de les 9:00 hores en la Plaça la Concepció i el Museu Tèxtil de la CV, on es trobarà informació referent al nou mòdul del Tèxtil de l’IES Jaume I i un estand d’ATEVAL amb informació referida al món del tèxtil. Els centres d’FP d’Ontinyent presentaran els nous mòduls que prestaran en el curs 23-24, que a Ontinyent són el Màster d’FP de Robòtica i el superior del Tèxtil en l’IES Jaume I, el batxillerat general i el mòdul superior en el camp de la informàtica en l’IES L’Estació i els nous mòduls d’Infantil i Mediació comunicativa de l’IES Pou Clar. A més la Conselleria d’Educació formarà part de la Fira de l’Estudiantat amb una mostra de l’FP de la comarca.