Ontinyent reparteix als col·legis 2.000 àlbums de cromos de dones esportistes locals

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat el repartiment als centres educatius de la localitat de 2.000 exemplars del pioner àlbum de cromos de dones esportistes locals. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria d’Esports pionera a Espanya en l’àmbit municipal, que es presentava recentment a la jornada “Esport i Dona” on les esportistes olímpiques Gemma Mengual i María Vasco destacaven l’acció com “un exemple d’aposta per l’esport de base i femení”.

Així, els 2.000 àlbums (junt amb 2.000 sobres amb 5 cromos cadascú) estan sent repartits entre la primària dels distints col·legis de la localitat, els primers han sigut el CEIP Vicente Gironés Mora i el CEIP Martínez Valls. El regidor d’Educació i Esports, Óscar Borrell, agraïa la bona acollida que està tenint la iniciativa, “una acollida il·lusionant que queda reflectida perfectament al rostre dels xiquets i xiquets en descobrir dones conegudes als àlbums i els cromos, i en poder canviar-los i jugar amb ells. Estem contribuint a la visibilització i foment de l’esport femení i els seus referents, i per als escolars està sent també una eina de socialització”, assenyalava.

Els xiquets i xiquetes disposaran de diverses possibilitats per aconseguir els cromos, també gratuïtament. Així, poden replegar un sobre cada dia que accedisquen al poliesportiu municipal a practicar esport; també es repartiran sobres pròximament al costat de la premsa local; i també es disposaran 7.000 sobres al estand de l’Ajuntament d’Ontinyent en la Fira d’Ontinyent, al pàrquing de la Sala Gomis, des d’aquest divendres 19 de novembre.