Ontinyent s’uneix al 8M amb xerrades i concentracions per reivindicar a les dones

El 8 de març té a Ontinyent la seua pròpia programació, impulsada per diferents entitats i col·lectius com ara la Regidoria de la Dona de l’Ajuntament, la Plataforma Feminista o l’IES Pou Clar. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra aquest divendres, la ciutat compta amb una variada programació d’actes i xerrades que giren entorn a aquesta temàtica.

Calendari d’activitats:

  • Dimecres, 6 de març. Ponència ‘Masculinitats igualitàries’, a càrrec de Joan Sanfélix Albelda. 19 h, Sala Gomis.
  • Dimecres, 6 de març. Presentació del llibre ‘Contem històries de dones d’ací’. 19 h, CIM de Sant Rafel.
  • Divendres, 8 de març. 12 h, Concentració en la plaça de la Coronació. Per la vesprada, eixida d’un autobús cap a València per participar en la manifestació (més informació Plataforma Feminista Ontinyent). A les 18 h, Concentració a la plaça de la Concepció.
  • Dilluns, 11 de març. Tallers ‘Ser dona al sud’. IES Pou Clar, Jaume I, l’Estació. De 9 a 14 hores.
  • Divendres, 15 de març. Lliurament de guardons del Dia Internacional de la Dona. 19h, Teatre Echegaray.
    • Enguany, les guardonades són: Mª Luisa Botella Tortosa, Mª José Angulo Vicente, Plataforma Feminista Ontinyent i Teresa Albiol.

A més de les activitats organitzades per commemorar el 8-M, el mateix Dia Internacional de la Dona els centres sanitaris públics de la ciutat realitzaran un paró durant uns minuts per concentrar-se a les portes dels seus llocs de feina i donar suport a la vaga convocada en l’àmbit nacional. Per altra banda, des del PSPV-PSOE d’Ontinyent han informat que s’uneixen a la jornada de vaga i convida a la ciutadania a que “no mire cap a altre costat”.