Ontinyent tanca el programa municipal d’activitats intergeneracionals amb 1500 participants

Ontinyent tanca el seu programa gratuït d’activitats intergeneracionals als parcs i zones verdes dels diferents barris amb al voltant de 1500 participants. La iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent tenia com a objectiu afavorir i potenciar l’envelliment actiu i trencar la bretxa de convivència entre majors i joves.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, mostrava la seua satisfacció perquè “ha tingut molt bona acollida entre la ciutadania. Hem vist com la participació ha anat augmentat gradualment, superant les expectatives” cosa que ha permés a través les activitats “promoure l’envelliment actiu i millorar l’autoestima dels participants. Per a nosaltres és molt important que tota la ciutadania puga mantenir-se activa físicament i també sentir-se bé mentalment”, incidia Soler.

Així, durant els dos mesos que ha durat el programa s’han dut a terme tant activitats com físiques i cognitives com artístiques i educatives destacant l’alta demanda de les activitats físiques i cognitives com els tallers de tendències musicals i llenguatge expressiu o aprenentatge de noves tecnologies.

Al costat de això, també destaca el perfil dels participants que ha estat molt heterogeni perquè ha inclòs des de xiquets de 3 anys fins a persones adultes de 77 anys fomentant les relacions intergeneracionals. Així, entre els participants Maria Ferri, qui ha participat al costat del seu fill de 3 anys, destacava que “ens vam sumar al taller d’art artístic i ho vam passar molt bé. Molt contents de l’experiència. És un programa molt interessant no sols perquè és a l’aire lliure sinó perquè les activitats tenen una finalitat”

En la mateixa línia es pronunciava Merxe Asensi, qui ha participat en diverses activitats com Divertiment, noves tecnologies o COS, es mostrava molt contenta perquè “les monitores ens han ajudat molt. Ens feien treballar i ens motivàvem molt”. Asensi també destacava que portar aquestes activitats als parcs ha estat molt bona idea i esperava “que no s’acabe aquest programa”.