Ontinyent té una marca de “ciutat d’oportunitats”

Tasses, mocadors i borses són els elements promocionals on s’ha estampat la nova imatge de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament d’Ontinyent que vol transmetre amb el primer logotip del municipi, que la capital de la Vall d’Albaida és “una ciutat d’oportunitats”.

Els articles de merchandising es repartiran en diverses cites de les festes de la Puríssimac com ha sigut en el Bou en corda i Els Angelets tindran també un detall de la ciutat en participar de l’acte de l’Asguinaldo. Com avançava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la presentació de la marca, “també tenim previst actualitzar la senyalística dels espais públics adequant-la a la nova imatge”. A més, posava de relleu “la riquesa patrimonial, industrial, festiva i natural” de la ciutat que es resumeix en el nou logotip, del qual va destacar que és “net, senzill i molt representatiu”.

La imatge té un doble objectiu: un vessant intern i altre vessant extern. “Volem que els ontinyentins i ontinyentines valoren la seua ciutat que és universitària, amb una caixa d’estalvis pròpia, que té una indústria tèxtil arrelada, unes festes singulars i un entorn natural destacat”, detallava el regidor coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda. Per altre costat, el nou logotip també pretén “donar a conéixer Ontinyent al món” i en aquest sentit, mostrar “una ciutat per a connectar-se al món”, afegia. A més de la imatge i algunes de les seues possibles aplicacions, la presentació incloïa la projecció d’un audiovisual que també serà utilitzat com a element promocional de la ciutat.

UNA PETICIÓ DE LES ASSOCIACIONS

Les associacions i entitats que conformen el Consell Econòmic i Social (CES) són les que havien demanat a l’Ajuntament d’Ontinyent que la ciutat necessitava una marca per donar-se a conéixer, que resumira l’essència del que és la capital de la Vall d’Albaida. El consistori ha acomplert aquesta petició i la primera imatge amb què compta la ciutat resumeix que es tracta d’una “ciutat d’oportunitats, d’acollida, amb un teixit associatiu molt ample i amb un entorn natural privilegiat”, explicava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez.

L’empresa Impacte ha sigut l’encarregada de portar endavant el pla de màrqueting i el cost d’aquest treball ha sigut de 15.000 euros. Els colors que s’han utilitzat són els de l’escut de la ciutat i la imatge recurrent la lletra ‘n’, que apareix tres vegades en el nom del municipi i amb la qual es juga gràficament. Una imatge molt acurada que recull la diversitat i riquesa d’Ontinyent i que a partir d’ara representarà a la ciutat en un logotip multicolor.