Passejos inclusius o la formació en noves tecnologies, entre les novetats de ‘Majors Actius’

La programació quadrimestral de “Majors Actius”, el projecte posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de promoure un envelliment actiu de la ciutadania, es presentava aquest dijous per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis.

Entre les novetats d’aquesta nova edició destaca un projecte de passejos inclusius, on persones que tenen dificultats o impossibilitat de fer caminades, puguen fer-les acompanyats de voluntaris i voluntàries de la ciutat, així com classes de ball en el Cim de Sant Rafel tots els disabtes a partir de gener. Seràn d’iniciació a la dansa de carrer i ben aviat s’informarà de la matriculació.

D’altra banda, el primer edil també ressaltava la importància de donar suport a les persones majors en la formació a les noves tecnologies, organitzant-se jornades “per evitar situacions com les viscudes durant el confinament, en les quals moltes persones majors van tenir dificultats pel desconeixement de les mateixes”.

L’escriptora, psicòloga i professora universitària Anna Freixas obrirà aquesta programació. Serà una xerrada per presentar el seu últim llibre, ‘Yo Vieja’, relacionat amb l’envelliment actiu, i amb pròleg de Manuel Carmena. L’acte de presentació tindrà lloc el pròxim 26 de gener, a les 19:00 hores, en el Teatre Echegaray.

La matriculació als centres cívics ja està oberta

L’alcalde també incidia en “l’aliança” amb la Universitat de València (UV) per afavorir l’envelliment actiu: A més de l’oferta acadèmica que suposa “Unisocietat”, Majors Actius presenta altra novetat vinculada a la UV, com és l’acord amb investigadors i professorat universitari per desenvolupar les classes setmanals. José Rafael Sanchis, per la seua banda, recordava, en primer lloc, que el procés de matriculació als centres cívics ja ha començat i es pot fer als mateixos centres fins al 23 de desembre.

També s’iniciarà una enquesta al Centre Cívic de Sant Josep per conéixer els gustos i preferències dels usuaris, “i així poder establir unes activitats que siguen tan afins com siga possible per als mateixos usuaris”. Respecte a la hidroteràpia, fins al 21 de desembre es pot fer la preinscripció, amb un preu que es manté en 60 euros per usuaris generals majors de 55 anys, i 30 per a majors de 55 amb malaltia crònica.