Paula Albert debuta al Teatre Micalet amb ‘El Moviment’

Tan sols unes setmanes després des que aquest periòdic es fera ressò en el mes de juliol de la formació de Paula Albert com a actriu i del moment dolç que vivia, l’ontinyentina acudia a un càsting per a una obra de la companyia Teatre Micalet.

El treball de Paula Albert va agradar i va ser escollida per a formar part de l’elenc de l’obra ‘El Moviment’, que s’ha estrenat aquesta setmana a València i que romandrà en la cartellera, fins al 24 de novembre. Es tracta de l’estrena professional d’aquesta jove qui afirma sentir-se “molt il·lusionada, perquè vaig començar al Micalet rebent classes de teatre”, explica Paula Albert. En setembre començaven uns assajos molt intensos i enriquidors i ara, durant un mes, “estem sense parar, cada dia, festius inclosos, treballant de 16 a 22 hores. És una feina molt dura, però una experiència molt gratificant”, explica.

‘El Moviment’ situa l’espectador en una classe: un professor d’institut posa a prova la capacitat de manipulació del seu alumnat de Batxillerat. Una metàfora sobre les conseqüències de l’autoritarisme, que planteja preguntes de molta actualitat: Per què creixen els extremismes que qüestionen la democràcia i Europa? Els joves coneixen la nostra història recent? Sabem dialogar i arribar a pactes?

En aquest context, Paula Albert interpreta Laia, una de les sis alumnes de la classe. “Laia és una xica molt dura i el que he trobat d’interessant en el personatge és que és molt diferent de mi, per tant ha sigut una matèria interessant explorar el seu caràcter”, detalla l’actriu ontinyentina.

En el paper del professor de la classe està Ximo Solano, “un actor increïble” i la direcció va a càrrec de Joan Peris, “el director de la companyia Teatre Micalet des de fa 25 anys i ha sigut molt enriquidor treballar al seu costat”, afegeix Paula Albert.

Cal recordar que l’ontinyentina es troba en l’equador de la seua formació d’art dramàtic i les seues passes professionals estan encaminades cap al món de la interpretació.

Ara, aquest treball s’ha creuat en el seu camí i els fruits es poden admirar en cada sessió de ‘El Moviment’, en el Teatre Micalet de València, fins al 24 de novembre.