Preocupa la dotació de personal especialitzat del futur Hospital

Sonen tambors de preguerra en la sanitat pública del nostre departament de salut. L’anunci de la Conselleria de Sanitat que incrementarà la dotació de personal en tots els departaments ha estat contestada, de manera crítica, en el de Xàtiva-Ontinyent. La junta de personal de l’àrea sanitària que comprén tres comarques ha denunciat que “les noves places previstes són insuficients”.

La proposta de crear 241 noves places en el departament (cosa que significa un increment del 14%) ha estat rebuda amb decepció “després de vint anys en què només s’han creat unes quatre o cinc places noves”. Entre les assignacions d’aquestes noves places que es crearan hi haurà 3 metges de família per als centres de salut de la nostra ciutat. Un metge d’Urgències per a l’Hospital General. Un psicòleg i un psiquiatre més per al Centre de Salut Mental a Ontinyent.

Les incorporacions són vistes com a insuficients en línies generals. Des de la Federació Sanitària del sindicat Comissions Obreres, M. José Llopis, adverteix que els “tècnics en cura auxiliar d’infermeria, es redueixen en un total de 29 en tot el departament. Això tindrà conseqüències directes, per exemple en el torn de nit dels hospitals, també en el d’Ontinyent. Serà molt difícil mantenir una planta durant la nit. El pacient acabarà sofrint aquest minvament”.

La falta de personal és un problema endèmic que s’accentua, sobretot, en els especialistes. “Existeix un problema enquistat. Els especialistes són pocs i, en línies generals no volen venir a treballar en un departament com el nostre en el qual han de desdoblegar-se entre els hospitals de Xàtiva i d’Ontinyent i on tenen més càrrega de pacients que en altres departaments. Per aquesta raó existeix una fugida d’especialistes que es va repetint des de fa anys. Els especialistes prefereixen quedar-se en les grans àrees metropolitanes”, explica M. José Llopis.

Davant aquest panorama que no s’ha revertit fins al moment, sorgeixen els dubtes sobre el funcionament del futur Hospital d’Ontinyent. “Tindrem unes instal·lacions flamants, noves i modernes, però hi ha seriosos dubtes que es puguen dotar amb els professionals que són necessaris”.