Primeres setmanes, primeres incidències: una classe del Vicent Gironés confinada

Els menors de 12 anys són els únics que encara no han pogut rebre la vacuna que els protegisca davant la Covid-19. És per això que més tard o més d’hora anava a tornar a produir-se el confinament d’una aula en algun dels centres educatius de la ciutat. Així, aquesta setmana es decidia confinar una aula del CEIP Vicente Gironés, en concret una de les classes de 1r de Primària. Tal com han confirmat des del centre, un dels alumnes ha donat positiu en Covid i, malgrat que els xiquets i xiquetes porten la màscara, Salut Pública ha decidit confinar l’aula, ja que es tracta d’alumnat molt xicotet que no sempre és conscient de portar la màscara de manera adequada, malgrat que el professorat està “sempre pendent” d’això. En canvi, el protocol no ha demandat el confinament d’una segona aula, a la qual acudeix un familiar d’aquest primer xiquet. “Són més majors, no es lleven en cap moment la màscara i respecten la distància de seguretat”, asseguren.

El passat divendres, a primera hora, alumnat i professorat d’aquesta aula de 1r de Primària es realitzaven una prova PCR per a determinar un possible focus, encara que des del col·legi confien que no s’hagen produït contagis, ja que “l’alumne acabava d’incorporar-se al centre i només va compartir classe un dia amb la resta dels seus companys”.

Cal recordar que en tots els centres educatius s’està seguint un estricte protocol de seguretat per tal de garantir que les aules siguen espais segurs. Segons informava el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, a aquest mitjà, el mes de juny passat, durant el curs 2020/2021, es va produir el confinament de “tan sols un 2% de les aules, una quantitat ínfima”.