Pujada a la Vila: calçada única i el mur de pedra renovat

Aquesta és la nova imatge que tindrà la pujada a la plaça de la Vila. En la infografia s’aprecia la renovació d’aquesta via, en la qual es renovarà tot el paviment, de manera que desapareixeran les voreres que hi ha en l’actualitat, per convertir-se en una calçada d’un sol nivell. Per tal de distingir les voreres, el paviment de la part central serà amb llambordes de granit, mentre que les vores laterals es cobriran amb llambordes de pedra.

El mur de pedra que salva la diferència d’alçades, s’adequarà, per tant es millorarà el conjunt urbanístic. Està previst que la inversió supere els 100.00 euros i que el termini d’execució siga de tres mesos.

Aquest mes s’està portant a terme el procés d’adjudicació i els treballs s’emmarquen en els treballs de reurbanització que s’han impulsat en els últims anys, per tal de potenciar el barri de traçat medieval. Segons explicaven des del consistori ontinyentí, altres de les actuacions que permetran aquestes obres consisteixen en soterrar una línia de telefonia que ara està grapada a la façana de l’església de Santa Maria. Així mateix, s’aprofitarà l’obertura del carrer per a preinstal·lar conductes soterrats per a futures instal·lacions elèctriques o de telefonia en els habitatges.