Cinc municipis de la Vall d’Albaida en risc de despoblament ja compten amb caixers automàtics

La Generalitat Valencia a través de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) ha apostat per a garantir l’atenció financera dels xicotets municipis amb la instal·lació de 276 caixers automàtics, dels quals 41 ja s’han posat en marxa.

Referent a això, la directora d’AVANT, Jeannette Segarra, ha assegurat que “la Generalitat és pionera en la lluita contra l’exclusió financera” i ha explicat que la Comunitat Valenciana ha estat la primera comunitat autònoma “a establir un acord amb una entitat bancària com és CaixaBank per a la instal·lació de 135 caixers automàtics en 124 poblacions que no comptaven amb serveis bancaris bàsics”.El que ha suposat una inversió per part del govern valencià de 7,8 milions d’euros.

Segons la directora d’AVANT, encara que alguns ja estan en funcionament, els distints caixers s’aniran activant progressivament “tan prompte com s’obtinguen les autoritzacions perceptives”. Dels 41 caixers ja s’han instal·lat 12 a la província de Castelló, 27 a València i 2 a Alacant. Concretament, a la Vall d’Albaida s’han instal·lat als municipis de Benicolet, Guadasséquies, Montixelvo, Pinet i Salem.

Així mateix, el Consell ha formalitzat recentment un acord amb la Societat Estatal de Correus i Telègrafs que permetrà ampliar aquesta xarxa de caixers automàtics, creada per la Generalitat, amb la incorporació d’altres 141 nous caixers vinculats a Correus.

En aquesta mateixa línia per a acabar amb l’exclusió financera, el Consell desenvoluparà un ambiciós Pla de Formació per a facilitar a les persones majors l’accés a eines digitals que els permeten realitzar específicament tràmits bancaris o administratius, entre altres. La iniciativa, coordinada per la Conselleria d’Hisenda, comptarà amb la supervisió de l’IVF i la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers (FEBF).