La construcció del nou Hospital es dilata en el temps pels tràmits administratius i la ciutadania, mitjançant les associacions, estan fent arribar a alcaldia suggeriments de serveis que són molt utilitzats i que si es tingueren en la nova infraestructura sanitària, milloraria la qualitat de vida dels malalts, perquè s’evitaria el trasllat fonamentalment a Xàtiva, que és l’Hospital de referència d’aquesta zona.
El Consell Veïnal comunicava a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez en una reunió recent, que seria convenient que el nou centre sanitari comptara amb una unitat de Quimioteràpia. Segons expliquen des d’aquest col·lectiu, la proposta ha sigut ben acollida, almenys per contemplar la seua viabilitat en l’espai que està dissenyant en aquests moments la UTE Vega-Contell-Martínez- Lamelaleing S.L. No és la primera petició ciutadana que rep el Govern d’Ontinyent en aquesta matèria. Primer va ser la crisi de la diàlisi, servei que corria el risc de desaparèixer a la ciutat, però que la mobilització dels malalts ho va evitar i està previst que continue al nou Hospital. Després el Consell Veïnal apuntava la conveniència d’un servei de nounats.
Des de les associacions de malalts mentals (ADIEM) i d’Alzheimer (AFAO) la demanda se centra en un departament de neurologia, que oferira una atenció especialitzada en aquesta àrea mèdica. De fet, en el seu dia el Govern d’Ontinyent contemplava que el nou Hospital incloguera alguna especialitat que no estiguera en els voltants, per tal de ser una referència i no duplicar altre tipus d’atencions que ja s’ofereixen prop de la ciutat.
Així les coses, l’empresa es troba adequant el projecte que existia al nou espai, ubicat en el polígon del dipòsit duaner, i el compte enrere per acabar la legislatura ja ha començat. El temps dirà quins serveis s’han incorporat finalment a la cartera de serveis de la futura instal·lació sanitària de la capital de la Vall d’Albaida.