Raúl Mollá, un dels millors expedients d’Història a Espanya

L’ontinyentí Raúl Mollá Vidal, graduat en Història per la Universitat d’Alacant, ha aconseguit la cinquena posició al Rànquing Nacional de la Sociedad Española de Excelencia Académica (SEDEA). Un reconeixement que té en compte el seu expedient acadèmic, amb un 9,5 de nota mitja, però a més a més, l’entitat ha considerat també la seua progressió personal i la formació complementària que ha rebut com ara participació en voluntariats, premis i cursos formatius.

Entre els mèrits no es va poder incloure el Premi Extraordinari del Grau en Història que Raúl Mollà va rebre a finals de gener per part de la Universitat d’Alacant, en ser el primer de la seua promoció. Habitualment aquesta distinció s’atorga en un acte públic, però la situació de pandèmia ha fet que es remeta el certificat per correu certificat. Tot i que ha tingut l’oportunitat de participar en projectes d’investigació i la realització de doctorats als departaments de la universitat, actualment, “estic més enfocat a deixar de banda una especialització concreta i dedicar-me més a la divulgació de la història i la cultura, fet pel qual estic estudiant el Màster de Professorat a la UA, per ser futur docent. Ja que defense l’educació i la formació en esperit crític com a eines fonamentals per al desenvolupament de la societat”, declara.

El projecte de TFM, en el qual està treballant és un blog i un podcast sobre història i reflexió sobre la mateixa que s’anomena ‘En manos del pasado’. L’objectiu de Raúl Mollá és “formar persones amb esperit crític al mateix temps que reflexionen sobre la història”.