“Rebre el Premi Cervino verifica el mèrit de perdurar 40 anys”

El dissabte van rebre a la Societat de Festers el Premi Cervino. La Nostra Terra, enguany, compleix 40 anys de servei a la cultura en la nostra comarca. En nom de l’entitat va ser el seu president, Ignasi Gironés, qui va rebre el guardó de mans del president de Festers, Vicent Pla.

Ignasi Gironés ha valorat aquest reconeixement afirmant que suposa “la constatació de que està fent bé el seu menester. Rebre el premi Cervino verifica l’inestimable esforç i mèrit que tenen les persones que han fet possible que aquesta associació cultural perdure ja 40 anys de manera ferma i continuada”.

La Nostra Terra va nàixer en 1984 impulsada per un grup de gent preocupat per la defensa de la cultura i el patrimoni històric i artístic d’Ontinyent. Al llarg de tots aquests anys, el seu buc insígnia ha estat la publicació anual ‘Almaig. Revista d’Estudis i Documents”. A les seues pàgines s’han publicat diferents treballs vinculats a la festa de Moros i Cristians “que posen en valor tota la seua riquesa  patrimonial”.

Per cert, una curiositat que va apuntar el president Ignasi Gironés en la seua intervenció és que 14 dels 17 guardonats del Premi Cervino eren membres de La Nostra Terra.