Rescaten a un Gran Duc ferit per la línia d’alta tensió

Diumenge de Cap d’Any, el falconer de la Societat de Caçadors La Fontana estava per la zona del Barranc dels Tarongers quan es va trobar amb un brúfol “amb l’ala esquerra fracturada. Sembla que es va ferir al passar per la línia d’alta tensió que creua aquest barranc. Vaig intentar mobilitzar als agents forestals però en aquestes dates i sent el dia que era, vaig optar per avisar al guarda de la Societat de Caçadors La Fontana”.

El punt en el qual es trobava aquesta au “era de difícil accés i la seua ferida li impedia poder menejar-se”. El falconer i el guàrdia de La Fontana van aconseguir rescatar al Gran Duc i traslladar-lo fins a les dependències del Seprona. “El vam portar fins al nostre vehicle, li vam donar menjar i vam avisar a les autoritats, les quals es van posar en contacte amb el Centre de Recuperació d’Aus del Saler”, entitat que s’ha fet càrrec d’aquest exemplar.

Rescaten a un Gran Duc ferit per la línia d'alta tensió El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

ZONA PERILLOSA

Els responsables del rescat expliquen que la zona on van trobar al Gran Duc està atravesada per la línia d’alta tensió, “una instal·lació elèctrica que per desgràcia posa fi a la vida de multitud d’espècies protegides”, manifesten. De fet, en el mateix espai on va ser trobat el brúfol, “vaig veure que hi havia restes d’un voltor amb el seu número d’identificació, un fet que no és aïllat, ja que l’any passat vaig trobar les restes d’altre voltor amb el seu identificador”.

Des de la Societat de Caça La Fontana han tingut l’oportunitat de rescatar, en anteriors ocasions, “ocells menors com mussols i xoriguers. Exemplars com el Gran Duc són difícils de rescatar, ja que la majoria de vegades moren electrocutats en la línia d’alta tensió. De vegades, també, la gent quan els veu no sap com actuar o a qui cridar i si avisarem, podríem recuperar moltes més especies d’aus de presa tant diürnes com nocturnes”. Gràcies a la intervenció d’aquests dos membres del club de caça, l’exemplar malferit va poder sobreviure i es podrà recuperar de l’ala que tenia fracturada. “Vam aprofitar l’última vesprada del 2017 per salvar un exemplar d’au protegit”.

Per als protagonistes d’aquesta història amb final feliç, és important “que la societat sàpiga que un col·lectiu com és el de la caça també desenvolupa una llavor mediambiental molt important”.