Rosmari Vidal, imatge del festival ‘Mutxamel en Danza’

Foto: Lucía Fernández

La ballarina i docent ontinyentina, Rosmari Vidal, és la imatge de la nova edició del festival artístic ‘Mutxamel en Danza’, que es du a terme del 15 al 29 de maig al municipi alacantí. Una cita cultural amb la qual, Vidal, compartirà cartell amb grans noms de la dansa espanyola com Marco Flores, Pepa Sanz i José Merino.

L’ontinyentina participarà en aquest festival de la mà de la Compañía de Danza José Soriano, de la qual forma part des de poc més de dos anys. En el seu cas, serà una de les ballarines que interpretarà ‘El amor brujo y flamenquerías’, una versió del clàssic ballet de Manuel de Falla.

“A més de les tres actuacions de les companyies de dansa, també hi haurà diverses masterclass, que estan obertes a qualsevol ballarí o ballarina” anuncia Vidal, coneixedora de la gran afició a la dansa que existeix a Ontinyent. Les entrades per a les representacions ja es poden adquirir a la web www.mutxamelentradas.com.

ÓPERA, UNA FAMÍLIA
A banda de ser una de la vintena d’artistes que conformen la Compañía de Danza José Soriano, una de les més importants de la Comunitat Valenciana, Rosmari Vidal també treballa com a docent al Centro de Danza Ópera.

A aquesta escola local, Rosmari es va formar dels 4 fins als 18 anys, quan va marxar per a continuar amb els seus estudis de dansa professional, a més del Grau de Psicologia. “La meua vocació és la dansa espanyola i la doncència”, per això, la ballarina està a punt de finalitzar els estudis de Pedagogia de la Danza. “Sempre he tingut molta il·lusió per viure el món de la dansa dins d’una companyia, i per això he estat formant-me a Barcelona, Madrid, València, Sevilla… però també m’apassiona molt ensenyar” explica. Així, en el seu vessant en el món de la doncència, dóna classes tant a xiquetes, com a joves adolescents i dones adultes. “M’he creat en dins d’una família, perquè Ópera és una família, i vull seguir fomentant això entre el meu alumnat. És molt important eixe clima, entrar dins del centre i sentir que estás a casa” expressa amb gratitud i emoció aquesta jove.

PROJECTES FUTURS
Entre els seus projectes més immediats es troba continuar amb la Compañía de Danza José Soriano, amb la qual “ja tenim una desena d’actuacions per als mesos d’estiu”. Una xifra important tenint en compte la situació de pandèmia que ha vist afectat molt el seu treball. “Teníem previst estrenar un nou espectacle, i no ha pogut ser”.

En un futur més llunyà, té més projectes interessants. “M’encantaria crear el meu propi espectacle. He estat formant-me amb els grans mestres de la dansa. Ofereix el que tinc a les meues alumnes, però necessite oferir-ho també al públic”, confessa.