Saül Gómez guanya a Bocairent amb una obra dedicada al desaparegut Jordi Rodríguez

Era potser una de les peces que tenia per fer, una assignatura pendent, una composició que sempre volia haver creat però per a la qual no arribava el moment. I ho ha fet ara. La història de ‘1982’, la peça que ha guanyat el tercer concurs de composició Joan Antoni Martínez de Bocairent per a obres amb dolçaina i tabal té un rerefons afectiu i personal. Jordi Rodríguez, amic de la infantesa de Saül Gómez, era inseparable amb el tabal en aquells anys on els dos menuts acompanyaven les danses del seu barri de Sant Rafael. Amb el temps els dos es van dedicar a la percussió, un en la branca més moderna i Saül Gómez, en la vessant més clàssica. Ara, convertit en compositor de prestigi i reconeixement, Saül Gómez ha trobat el moment i la creativitat per homenatjar el seu amic, que va faltar fa uns anys. Ho ha fet amb l’obra ‘1982’ que ha rebut el primer premi i menció d’honor per part del jurat.

Dissabte passat, 30 de setembre, el teatre Avenida va acollir el concert amb motiu de la tercera edició del concurs de composició Joan A. Martínez, per a dolçaina i percussió en la modalitat de pasdoble/cercavila. El Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub de Bocairent va ser l’encarregat d’interpretar les quatre obres finalistes d’un total de dèsset, presentades amb els lemes següents: “Figatell”, “Resor”, “1982” i “La Serreta”.

El jurat format per Ramón García Soler (president), Francisco Valor Llorens, Susana Díaz Tejedor i Alfredo Francés Galiana (secretari) va atorgar el primer premi, dotat amb 2.000 euros. Aquest va ser per al compositor Saül Gómez Soler, que també va ser mereixedor de la menció d’honor, decidida pels membres del Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub i valorada en 200 euros. Igualment, l’altre guanyador va ser Pasqual Salort Aguilar, que va rebre el segon premi, de 800 euros, com a resultat de la votació del públic assistent.