S’obrirà un “nou” Club del Jubilat en el barri de Sant Josep

La pandèmia va obligar a tancar les instal·lacions del Club del Jubilat de Sant Josep, ubicat al carrer José Iranzo. Això va passar en març de 2020 i des d’aleshores l’espai que donava vida a les persones majors del barri no ha tornat a obrir les seues portes. Era un buït més que ha deixat el temps de les restriccions i les mesures d’aïllament.

Superada la pandèmia la reivindicació dels majors que necessiten llocs per trobar-se i relacionar-se ha arribat fins als òrgans de decisió de Caixa Ontinyent, propietària del local. Encara que s’havia barallat la possibilitat d’utilitzar les instal·lacions del carrer José Iranzo per donar una extensió a les oficines de l’entitat (n’hi ha una urbana amb accés des de José Simó), finalment Caixa Ontinyent ha decidit reobrir com a espai per als més majors. Però ho farà amb una readequació del que significa aquest centre. No serà una “llar de jubilats” com ho era quan es va inaugurar sino que es reformarà per convertir-se en un Club de Majors Actius.

Amb una superfície de 400 metres quadrats que s’ha de modernitzar i actualitzar, Caixa Ontinyent i l’Ajuntament d’Ontinyent ja treballen en un projecte per posar al dia el local. La reforma començarà al mes de març i podria estar finalitzada en abril. Caixa Ontinyent signarà un conveni amb l’Ajuntament per cedir-li l’espai durant dos anys (prorrogables de manera anual) per a que es faça càrrec de la gestió.