Arranca la temporada de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent després de suspendre la programació l’any 2020, a causa de la pandèmia. I ara ho fa amb convenciment, per a retrobar-se amb el públic i amb totes les mesures de seguretat.
“Estem molt contents pel fet de reprendre els concerts de l’orquestra simfònica i donar resposta a la demanda de la gent. Per a nosaltres és molt important l’assistència als concerts per a donar suport a l’orquestra i s’ha demostrat que la cultura és segura, per tant complirem totes les mesures preventives”, afirmava Lluís Muñoz, gerent d’Ad Libitum. La titular del Teatre Echegaray obrirà la programació 2021, el 29 de maig, a les 19.30 hores, amb ‘La reinvenció de la música’, un concert dirigit per Jaume Fornet i que tindrà una primera part, formada per repertori dels Beatles, adaptats a l’orquestra, i una segona part on s’escoltaran peces de Dvorak, Britten, Holst i Peter Beiner.
La temporada continuarà el 17 de juliol, a les 19.30 hores, amb el concert ‘La veu de la trompeta’. En aquest cas es comptarà amb el trompetista Luis González i amb la soprano Francesca Calero. La batuta del director titular, Saül Gómez Soler, ballarà al ritme de música del Barroc, fins a l’actualitat dels compositors Bach, Haendel, Scarlatti, Hertel, Gershwin, Toldrà, Arutiunian i Dinicu.
El tercer concert de la temporada serà ‘Un viatge a través de l’orquestra i la viola’, que tindrà David Fons com a solista i director al mateix temps, amb peces de Mendelsshon, Webber, Mahler, C. Bach i Sibelius. Serà el 23 d’octubre, a les 19.30 hores. Tancarà la programació el 18 de desembre, un dels concerts que s’ha respectat de l’any passat coincidint que en 2020 es complia una efemèride: ‘250 anys amb Beethoven’. En aquest cas el convidat és el violoncel·lista Xavier Gagnepain, que oferirà la Simfonia de Beethoven núm. 3, l’Heroica, i també actuarà un jove solista, Jacobo Christensen.
“Volem que el públic done suport a l’orquestra assistint, perquè és un projecte formatiu únic, que juntament amb la sinergia de les institucions públiques, les empreses privades i els amants de la música és una realitat. L’alumnat es beneficia de la part vivencial de poder treballar amb directors i solistes de prestigi i també per la formació amb beques. Enguany el primer concert no estarà esponsoritzat per Caixa Ontinyent, per la seua política de no voler fer cap activitat fins que es veja l’evolució de la pandèmia, sí que donarà suport a partir del segon”, afegia Muñoz.
Les entrades estaran a la venda a partir de hui, en l’escola de música Ad Libitum o en la taquilla del teatre, una hora abans del concert. No hi haurà abonaments, sinó que les entrades s’adquiriran concert a concert, a un preu de 13 euros i 7 euros, la butaca jove. El regidor de Cultura, Àlex Borrell manifestava “la satisfacció del govern d’Ontinyent per presentar un nou programa de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Un projecte molt important per a la ciutat i donem les gràcies a Ad Libitum per continuar en aquest treball. Enguany l’Ajuntament ha incrementat la partida de 6.000 a 10.000 euros perquè creem en el projecte i en la formació dels músics”.