Tots els partits demanen dos nous jutjats per a Ontinyent

Tots els grups municipals que integren el consistori ontinyentí han aprovat, per unanimitat, una moció de VOX, amb esmenes aportades per diferents grups municipals, que posa el focus a millorar la situació de la justícia a Ontinyent. La petició inclou la creació d’un jutjat específic de violència de gènere, al marge del Jutjat núm. 3, i que es continue prestant aquest servei com fins ara, mentre duren els tràmits de la posada en marxa del nou jutjat sol·licitat.

La moció inclou que l’Ajuntament d’Ontinyent lidere un front comú politicosocial, amb advocats, procuradors, associacions que defensen els drets de les dones i la resta de col·lectius interessats. Que se sol·licite davant del Ministeri de Justícia un 5è Jutjat de Primera Instància i Instrucció, així com una plaça de fiscalia pròpia. També es demana que els dos nous jutjats sol·licitats figurin al projecte arquitectònic que està realitzant la Generalitat de la nova ciutat de la justícia.

L’acord inclou que es trasllade al Ministeri ia la Conselleria allò aprovat, així com instar el Govern d’Espanya a revocar l’agrupació de les competències sobre violència de gènere fora del partit judicial d’Ontinyent, que està prevista i que s’ha dut a terme en altres partits judicials, segons el Reial decret 954/2022. El primer pas de crear el front comú ja s’ha fet en aquest ple.