Tret d’eixida a la celebració del Nadal a Bocairent

El pròxim dissabte, 2 de desembre, Bocairent donarà el tret d’eixida al Nadal. Serà a les 18.00 hores a la plaça de l’Ajuntament, amb l’encesa oficial de l’enllumenat ornamental que acompanyarà els carrers del municipi fins al pròxim 6 de gener. L’acte està organitzat per la Comissió de la Festivitat dels Reis Mags i la Regidoria de Festes i Tradicions, i comptarà tant amb l’acompanyament musical de l’agrupació coral local com amb els punts d’elaboració de xocolate, bunyols i coquetes per part de l’associació Amas de Casa Tyrius i AFAB. A més, hi ha previstos tallers per a les xiquetes i els xiquets.

Per a Mar Sanchis, “serà l’inici d’unes setmanes repletes de propostes, gràcies a les quals el poble tornarà a mostrar el dinamisme i el grau d’activitat que el caracteritza”. En aquest sentit, la regidora de Festes assenyala que “hi ha previstes una programació lúdica extensa, campanyes comercials especials i cites tradicionals destacades, gràcies a les aportacions tant dels diferents departaments municipals com del teixit associatiu”. “Tot amb l’objectiu de mostrar Bocairent com a atractiu també durant el període de Nadal”, afig Sanchis.

Programació lúdica

En aquest apartat, destaca una nova edició de Nadal Jove, la programació d’oci per a infants, adolescents i joves que es durà a terme entre el 16 de desembre i el 4 de gener. Aquestes franges d’edat també seran les destinatàries d’altres propostes com el torneig esportiu organitzat per l’IES Bocairent o les cites per al dia de Cap d’Any, amb l’activitat infantil de l’Home dels Nassos al matí i la celebració de les Campanades a la nit.

Igualment, hi haurà activitats de caràcter cultural per al públic en general, com ara la xarrada-taller organitzada per l’Associació Gastronòmica i Cultural o els concerts de la Coral Polifònica Caixa Ontinyent, l’Agrupació Coral de Bocairent i la banda jove de l’Associació Unió Musical. Al seu torn, la biblioteca pública municipal també comptarà amb iniciatives pròpies per a aquestes setmanes, com el sorteig de les cistelles de llibres.

Campanyes comercials

L’oferta dels establiments també es vorà ampliada a partir de les iniciatives de l’Agrupació de Comerciants i Serveis de Bocairent (ACiS) i la Regidoria de Dinamització Comercial. En el primer cas, entre el 9 de desembre i el 5 de gener estarà en marxa la campanya especial que sortejarà premis per valor de 1.500 euros. A més, durant aquest període hi haurà un nou concurs de decoració d’aparadors. Igualment, el mercat municipal combinarà les compres amb la solidaritat i oferirà iniciatives benèfiques durant els dissabtes de desembre a partir del dia 16.

Cites tradicionals

Les tradicions locals tornaran a estar ben presents enguany. Així, la Comissió de la Festivitat dels Reis Mags prepara per al diumenge 10 de desembre l’arribada dels emissaris reials per a arreplegar les cartes dirigides a Ses Majestats d’Orient, que tenen prevista la seua Cavalcada el pròxim 5 de gener. De la mateixa manera, el Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub i la banda Jove de l’Associació Unió Musical de Bocairent celebraran la Nit de Nadal amb cercaviles durant la vesprada del 24 de desembre.