Crear un museu viu, un espai dinàmic i aprofitar l’oportunitat que planteja la seua instal·lació com a motor d’atracció turística a la ciutat sempre han sigut objectius que han planejat entorn de la
creació del Museu del Tèxtil Valencià. Ho van ser en el moment de la seua arrencada, fa ara just vint anys, i el continuen sent quan les obres ja estan en marxa, avançant en la seua primera fase de consolidació de l’estructura de l’edifici i amb la mirada posada en la segona fase de les obres.
I, precisament, en aquesta segona fase de les obres és on es projecta un ús que es pretén més social i obert per a les instal·lacions del futur museu. Es tracta d’un espai d’hostaleria que aprofitaria la mateixa morfologia de l’antiga fàbrica de Manuel Revert i Cia. per a allotjar un espai on el protagonisme seria per a la gastronomia.
HOSTALERIA
Complementar la funcionalitat d’un museu, no sols per a aprendre sobre la història de la indústria tèxtil i la seua importància a les nostres comarques sinó també per a gaudir de les singularitats gastronòmiques d’aquesta zona. L’espai destinat a l’hostaleria es distribuiria a partir de 600 metres quadrats coberts però que, al mateix temps, romandrien oberts. Com a exemples de referència s’apunta cap al Mercat de Colón, a València, o al nou espai Els Magazinos de Dénia, àrees que combinen perfectament aquesta estructura de locals coberts però sense estar tancats de manera hermètica.
En el centre se situaria, com a element emblemàtic, un poal transparent que podria servir per a albergar la cuina i els serveis.
El projecte per a implementar aquesta dotació social i de convivència en el futur museu encara
s’està desenvolupant i podrien introduir-se variacions en la disposició final dels espais.