Un homenatge a Ontinyent descansa en les línies de la nova novel·la de Nuria Espert

Elisa és una dona a qui el destí posa a prova. Enfront dels lligams que li imposa la societat, intentarà canviar el seu present i encarar el futur amb una mirada nova. Aquesta és la sinopsi de l’últim llibre de Nuria Espert Más, Sóc brisa, no vent. Una novel·la romàntica huitcentista, que reflecteix l’època de la segona meitat del segle XIX, moment en el qual imperaven en la cultura el romanticisme i el realisme, la música cobrava protagonisme a Itàlia, París es reinventava i escriptores com Carolina Coronat començaven a donar veu a les dones. És en aqueix moment en el qual Elisa viurà una sèrie de dificultats per a anar-les superant i es convertirà en la millor versió de si mateixa.

Marqués de Vellisca

Encara que Nuria Espert no vol revelar la trama, perquè el propi lector la descobrisca per ell mateix, sí que avança que l’acció parteix a València i un dels personatges, el VII Marqués de Vellisca, a la seua defunció deixa una herència que gestionar als seus, entre ella propietats a Ontinyent i Fontanars dels Alforins. Un xicotet homenatge per a aquests municipis de la Vall d’Albaida.

La història prosseguirà a Itàlia i, més tard i amb major desenvolupament, a París, fent una fotografia històrica de l’entorn que viu el seu protagonista.
“En aquesta novel·la hi ha una gran faena de documentació històrica, no tant pel que respecta a descriure fets que van succeir, sinó perquè el context de la novel·la siga creïble i ajustat al mateix temps que es narra. Per exemple, si algú viatja en un vaixell, que siga en un ferri de vapor de l’època; també molts dels personatges que apareixen són històrics, van existir de veritat”, explica Nuria Espert.

Codis QR

Per primera vegada, Nuria Espert ha inclòs en la part final de la seua novel·la, un epígraf d’imatges històriques relacionades amb els espais que es relaten, un breu resum dels personatges històrics i codis QR amb temes musicals que apareixen nomenats en la història. “Volia complementar l’experiència que es té a l’hora de llegir el llibre amb aquesta informació addicional”, afig l’autora.

Trajectòria

Aquesta professora especialista en ciències socials i logopèdia té una llarga trajectòria com a escriptora. Ha publicat diverses novel·les: Un racó del cor que ningú trepitja; Les marees del temps; En la foscor de l’origen i El despertar dels oposats. També és autora de diversos contes com Dolços somriures dormilegues i Núvols en el cel, així com del llibre d’haikus, Plou, alades paraules.