Un ontinyentí entre els afectats per l’incendi de Campanar a València

L’incendi dels dos edificis del barri Nou Campanar a València està adquirint proporcions de tragèdia. La xifra de morts que ja s’ha constatat (quatre segons les primeres notícies) podria incrementar-se perquè encara n’hi ha gent desapareguda, a banda dels ferits i hospitalitzats. Els drons estan intentant identificar les possibles víctimes.

Entre els afectats es troba un ontinyentí que ha perdut l’habitatge que havia comprat en 2011. Es tracta d’un veí d’Ontinyent que, en l’actualitat, tenia llogat el pis. Ell mateix ha explicat que “en aquests moments el més important són les vides humanes que s’han perdut, per damunt de tot. També cal assenyalar que n’hi ha moltes famílies que ho han perdut tot i en això és en el que hem d’estar centrats i donar tot el nostre suport”. Quan es va assabentar de la notícia, el primer que va fer va ser localitzar la seua inquilina i confirmar que es trobava fora de perill. Després li va mostrar la seua predisposició per ajudar-la en allò que fora necessari. El seu habitatge, com els altres 137 dels edificis incendiats han quedat completament devastats.

La finca, construida en 2005, ha quedat completament assolada per les flames. Les primeres informacions apunten a que el fort vent de ponent que bufava ahir dijous (amb ràfegues de més de 60 kilòmetres per hora en alguns moments) i algun tipus de material que va actuar com a combustible han estat factors determinants per a la propagació de les flames.

Una veïna d’Aielo de Malferit, que viu tot just enfront dels edificis sinistrats va enregistrar aquestes imatges.